Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (KMGBC) Arslan Deveboynu, yerli otomobilin Kahramanmaraş’ta üretilebileceğini belirterek: “Kahramanmaraş enerji üreten bir şehir, suyu bol bir şehir, üretim yapacak tüm materyaller burada” dedi.
Başkan Deveboynu konuyla alakalı yaptığı açıklamada, devletten alınan yatırımları Kahramanmaraş’ın üretime dönüştürdüğünü belirterek, su kaynakları ve enerjiyi çok iyi kullandığını söyledi.
“Kahramanmaraş enerji üreten bir şehir” diyen Başkan Deveboynu: “Otomobil üretimi için ne gerek, elektrik ve su gerek. Artı lojistik destekler gerek. Kahramanmaraş bu konuda çok şanslı bir il. Ülkemiz için bu üretimde en başarılı olan illerden bir tanesidir. Sebebi de şu: Kahramanmaraş elektrik enerjisi üreten bir şehir. Bütün bölgeyi enerjisi ile besleyen bir şehir. Su kaynakları ile Türkiye’nin ilk beşinci şehri. Yatırımcısı her zaman ufku açık iş adamlarından oluşuyor. Bir taraftan lojistik merkezi ile limanlara yakın olması, sınır ülkelerine yakın olması, tam sınır şehri değil bir içeride olması, yatırımcı yapısı, insan yapısı ile üretken bir şehir”
O BABAYİĞİTİN BİRİ DE KAHRAMANMARAŞ’TAN ÇIKABİLİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil üretmek için açıkladığı 5 isme IMC usulü ile Kahramanmaraşlı iş adamlarının dahil olabileceğine değinen Başkan Deveboynu: “Cumhurbaşkanımızın söylediği o 5 babayiğitin içine IMC usulü yapıp Kahramanmaraşlı yatırımcıların girmesi gerek. Kahramanmaraşlı iyi yatırımcı ve iş adamımız var, Türkiye’ye mal olmuş. Bunların da belki bu IMC’ye katkısı olabilir. Üretim yapılırken yan sanayisinin olduğu tarafı Gaziantep’ten veya Adana’dan tamamlayabilir. Üretimin göbeği gibi bir şehir Kahramanmaraş. Asayiş konusunda Kahramanmaraş asayişi de berkemal bir şehir” şeklinde konuştu.
KAHRAMANMARAŞ DEVLETÇİ YAPISI VAR
Kahramanmaraşlının devletine, milletine, bayrağına sahip çıkan bireylerden oluştuğuna vurgu yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (KMGBC) Arslan Deveboynu şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın yapısında devletçi bir yapı var. Devletine sahip çıkan, bayrağına sahip çıkan bir yapıya sahip. Bunların hepsini toparladığınızda acaba neden Kahramanmaraş’ta olmasın, bu üretim deniyor? Bence olmalı; bu işe bürokratlarımız sahip çıkmalı, iş adamımız sahip çıkmalı. Olmaması için bir sebep yok. Artıları çok fazla. 25 bin dönüm alanda Tomsuklu İhtisas OSB’si var. Memleketimizin coğrafyasına baktığımız zaman, üretenine baktığımız zaman, yatırımına baktığımız zaman, komşu illerine baktığı zaman, komşu ülkelere baktığınız zaman bu iş için bulunmaz bir şehir. Bunun için bürokratlarımızın bu işe el atması gerek. Aynı zamanda Antakya tarafında bulanan demir çelik fabrikasının yakınlığı ile bulunmaz bir lokasyonu olan bir şehir. Bu işi eğer gerçekten üslenirlerse olmaması için bir sebep yok. Kahramanmaraş’ın bundan sonraki görevi bürokratlarına düşüyor. Talep etmekte onlara düşüyor. Kahramanmaraş ilinin iş adamları Türkiye’de, bu tür devletin verdiği destekleri en iyi kullanan, en verimli kullanan, en değerli hale getiren ve bu kaynağı alıp ta yemeyen tekrar devletine vergi olarak, iş olarak, üretim olarak döndüren bir yapıya sahip”