Aşure tarifi ve püf noktaları!

Sevginin, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan aşure, Türk Mutfağı’nın her zaman keyifle tüketilen tatlılarından biri.

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker, aşurenin bereketini evlerine taşıyarak sevdiklerini mutlu etmek isteyen yürekten şefler için lezzetli aşure tarifini püf noktaları ile birlikte paylaşıyor.

26 Ağustos 2020 - Muharrem ayının onuncu günü kutlanan ve bu yıl 29 Ağustos’a denk gelen Aşure Günü paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi. Evlerde daha fazla zamanın geçirildiği bu dönemde, tüm aileniz için tadına doyum olmayan aşureler yaparak, sevdiklerinizi mutlu etmek mümkün.

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’nun Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker, Aşure Günü için hazırladığı özel tarifini, aşurenin lezzetini ve kıvamını artıracak öneriler ile birlikte paylaştı.

İŞTE AŞURE YAPMANIN PÜF NOKTALARI:

-Bakliyatları bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün nişastadan arındırmak için ayrı ayrı haşlayın, sularını kullanmayın.

-Aşurenin rengini koyulaştıran ve taneli olan dut kurusu, kuru incir, kuru kayısı gibi meyveler için ön haşlama yapın ancak çıkan suyu kullanmayın.

-Şekeri, bakliyatların pişmesini engelleyeceği için ilk malzemelerle birlikte değil, son aşamada ekleyin.

-Tanelerin dibe çökmemesi için çok sıcakken aşureyi kaplara doldurmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri