Aralarında Ahmet Şık'ın da bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı 20 sanıklı davada mahkeme, Kadri Gürsel'in tahliyesine hükmetti. Ahmet Şık ve diğer 4 tutuklu sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.
Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarından gazeteci Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Ahmet Kemal Aydoğdu cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları salonda hazır bulundu. CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP milletvekilleri Garo Paylan ve Celal Doğan ile sanatçı Bedri Baykam da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. Duruşmanın başlamasıyla birlikte Cumhuriyet Vakfı eski Başkanvekili Alev Coşkun, yazar Rıza Zelyut ve Fatih Aytuğ tanık olarak dinlendi. Tanık ifadelerinin ardından sanıklar ve avukatların taleplerine geçildi.
Aranın ardından yeniden toplanan heyet, Ahmet Şık, Akın Atalay, Mehmet Murat Sabuncu, Ahmet Kemal Aydoğdu ve Yunus Emre İper'in tahliye talebini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. İsnat edilen eylem çerçevesinde hakkındaki delillerin önemli ölçüde toplanmış olması, dinlenmeyen sanık ve tanık üzerinde baskı yapacağı yolunda kuvvetli şüphe bulunmaması gerekçesiyle sanık Ahmet Kadir Gürsel'in tahliyesine karar veren mahkeme, Gürsel'in yurt dışına çıkışını yasakladı. Mahkeme, firari sanıklar Can Dündar ve İlhan Tanır hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesine ve delillerin incelenmesi için bilir kişilerden rapor istenmesine karar verdi. Mahkeme duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Can Dündar, Mehmet Murat Sabuncu, Mehmet Kadri Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenirken, gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç ve Önder Çelik'in "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 11,5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. İddianamede Bülent Utku, Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Hikmet Aslan Çetinkaya'nın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 9,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilirken, gazeteci Ahmet Şık'ın ayrıca "PKK ve DHKP/C" silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. Twitter'daki "jeansbiri" hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu'nun "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar, firari sanık İlhan Tanır'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, sanıklar Güray Tekinöz ve Turhan Günay'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. Sonradan ana dosyayla birleşen iddianamede Cumhuriyet Gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper'in de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edilmişti.