İlaç Niyetine Çorba

El değmemiş doğasıyla huzur şehri olan Bayburt’un bağışıklığı güçlendiren Orta Asya'dan gelen ilk Türk ünlü kavut çorbası Bayburt tanıtım günlerinde tanıtıldı.

Ünlü şef Ayvaz Akbacak sunumuyla gerçekleşen çorbada 100 kilo et kullanıldı.  Kara buğday ve tereyağının karışımıyla yapılan Kavut çorbası Bayburtlu aşçılar ve ünlü şef Ayvaz Akbacak bir show eşliğinde yapılan çorba tüm meydanda dağıtılarak katılımcıların beğenisine sunuldu.  Akbacak, “ Doktorlardan aldığımız bilgilerle kış aylarında vücut direncini artıran doğal kolejen etkisiyle güzelleştiren kovid çorbası hücre yenilenmesine yardımcı olarak tok tutup metobolizmayı güçlendirir. Orta Asya'dan günümüze gelmiş bir çorba olması yönünde önemlidir.” dedi. Yemek dağıtım sırasında  gerçekleşen Bayburt yöresine ait halk oyunları gösterisi de renkli görüntülere sahne oldu. 25 Kasım Perşembe günü Maltepe meydanında başlayacak ve 4 gün devam edecek Bayburt Yemek Festivali öncesi ön tanıtım yapmak için gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri