Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıkların savunmaları alındı.
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık A. K., savunmasında, pişman olduğunu söyledi.
"Bu yapıya dini bir yapı olarak bildiğim ve gördüğüm için dahil oldum." diyen A. K., "Bu örgütün toplantılarına katıldım. Örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullandım. ByLock'u da dini sohbetler amacıyla kullandım. Pişmanım, beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.
Tutuksuz sanıklardan S. A. da ByLock tespit edilen cep telefonunu şubat ya da mart 2016'da ikinci el olarak aldığını belirtti.
ByLock kullanmadığını, Kakao Talk programına da kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını savunan A., beraat talebinde bulundu.
Tutuklu sanık M. B. ise örgütle hiçbir bağlantısı olmadığını ileri sürdü.
ByLock programını kesinlikle kullanmadığını iddia eden B., beraatini istedi.
Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.
Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, A.K., T.G., V.Ö., A.K., Y.Ö., A.A.S., T.K. ve K.G.'nun ByLock'u kullandığının, sanıklardan 13'ünün de FETÖ ile bağlantılarının bulunduğunun tespit edildiği belirtti. Sanıkların bu tespit göz önünde bulundurularak cezalandırılmalarını isteyen cumhuriyet savcısı, 4 kişinin ise yeterli delil bulunamadığından beraatine karar verilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıklar A.K., A.A.S., E.Y, K.G. ile A.K.'u 2 yıl 6 ay, S.A., T.K., V.Ö., Y.Ö., Y.K., M.B., A.K., M.S. ve T.G.'i ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Heyet, 10 sanığın da beraatini kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, sanıklardan S.G'nin ise hakkında herhangi bir soruşturma açılmadan önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak gönüllü kolluğa müracaat edip örgütle bağlantısını anlattığından ceza verilmesine yer olmadığını hükmetti.