Türkoğlu OSB'de Altyapı İnşaatı Temeli Atıldı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Ceceli köyü yakınlarında kurulacak olan Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) altyapı inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Ceceli köyü yakınlarında kurulacak olan ve kamulaştırması büyük oranda tamamlanan Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) altyapı inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

İlçenin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, törende yaptığı konuşmada, “Altyapı inşaatı için yapılan ihale sonucu çalışmalar yüklenici firmaya verilerek, ilk temel atma töreniyle hız kazanarak hayata geçirilecektir." dedi. Taşhan, bölge faaliyete geçtiğinde yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük te yaptığı konuşmada; OSB’nin devreye girmesi ile Türkoğlu ilçesinin daha da gelişeceğini bunun yanında merkezde yapılacak Tomsuklu OSB’nin de kent ekonomisine olumlu katkılar yapacağını belirtti. Törende daha sonra temsili olarak kurdele kesildi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Temel atma törenine; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri Mehmet Sağlam, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük, KATSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, sanayiciler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

TÜRKOĞLU BELEDİYE  BAŞKANI AV. MUSTAFA TAŞHAN’IN KONUŞMASI:

“Bu gün bu mutlu günümüze bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum; hepinize hoş geldiniz diyorum. Konuşmamın başında bu organize sanayimize emeği geçen başta geçmişteki valilerimiz ve bürokratlarımıza ve bizim her zaman yanımızda olan yalnız bırakmayan bir önceki dönem ve bu dönem sayın milletvekillerimize, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığının çok değerli bürokratlarına ve böyle bir organize sanayinin başlangıcını başlatacağımız zaman bizimle aynı heyecanı duyan ve yatırımcı olmak isteyen sanayicilerimize ve önceki dönem müteşebbis ve bu dönem müteşebbis yönetim kurulu üyelerimize hassaten burada emeği geçen Türkoğlu belediye personeline, destekleriyle bizi yalnız bırakmayan Türkoğlu halkına çok teşekkür ediyorum.

2004 yılında göreve geldiğimizde 1 tane asgari ücretli işçi için 40 kapıya 40 değnek vurur haldeydik. Bunu görünce bölgemizde bir organize sanayinin olmasının hem bölgemiz açısında hem Kahramanmaraş hem Türkiye  açısında iyi olacağını o zamanki meclis üyelerimizle birlikte karar verdik ve başladık. Bu zorlu yolda gerçekten bize çok yardım eden değerli kardeşlerimiz oldu ve bugün birazdan alt yapı inşaatının temelini atacağımız organize sanayi artık Türkoğlu’nda, Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de işsizlik sorununu bir nebze olsun çözebilecek imkanlar sunabilecek bir hale geldi hamdolsun.

Bugün artık  Türkoğlu’nda Kahramanmaraş ta olduğu gibi siz çok değerli sanayicilerimiz sayesinde işsizlik sorunu yok. Biz şimdiden önümüzdeki 5 yılda Türkoğlu’nda yapılan bu organize sanayiye lojistik merkezi devlet demir yollarına ve yine bölgemizde büyük bir yatırımı olan Kipaş Kağıt’ta 5 yılda 5 bin istihdama ihtiyacımız olacak. Bu da gösteriyor ki; aile ve çocuklarıyla birlikte şu an 70 bin olan Türkoğlu’nun nüfusu 90 binlere belki de 100 binlere dayanacak bu gurur verici sevindirici olay. Bunlar sizlerin sayesinde oldu. Allah mahcup etmesin ve Allah utandırmasın. Önümüzdeki dönemde bu organize sanayi bölgesi sayesinde ve diğer yatırımlar sayesinde Türkoğlu Kahramanmaraş’ın en hızlı büyüyen ilçesi olacaktır. Başbakanımızın marka iller söylemine inşallah bizler de marka ilçeler söylemiyle katkıda bulunacağız. Burası sadece Türkoğlu Belediyesi’nin ve Türkoğlu halkının gayretleriyle değil siz değerli sanayicilerimizin katkılarıyla yapıldı. Ben burayı bu hale getirirken arkadaşlarımızla beraber bir çok olaylar yaşadık. Onlardan bir tanesini anlatmak istiyorum. Sanayi bölgesi kararı aldığımızda o zamanki valiliğimiz Toprak Kurulu’nda karar çıkardığında burası sanayi bölgesi olmuştu. Bir yandan da o zaman ki Sanayi Bakanlığı şimdiki Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’na sürekli gidip geliyor; burasının organize sanayi olması için uğraşıyorduk. Ama bir türlü ilimizdeki yüzde 70 organize sanayi doluluk oranından dolayı bunu gerçekleştiremiyorduk. En sonunda burası sanayi bölgesi ilan edildikten sonra aramızda şu diyalog geçti; Sayın genel müdürüm; biz Türkoğlu’da sanayi bölgesini ilan ettik, bundan sonra orayı organize sanayi yapıp yapmamak sizin elinizde, eğer organize sanayi olursa sanayicimiz daha düzenli bir yatırıma kavuşur, sanayicimiz kazanır Türkiye kazanır. Ama organize sanayi olmazsa ben diyorum ki yine sanayicimiz sanayi yapar belki yavaş olur bu da Türkiye’nin kazanmasına geç neden olur. Bundan sonra ister yapın ister yapmayın gibi bir diyalog geçti. Ve neticede o zamanki genel müdürümüz (haklı söylüyorsun) dedi. Ve arkasından yüzde 70 doluluk sorununu çözdük. Burası 2009’da tüzel kişiliğini kazanmış oldu.

Türkiye de biz 262’nci sanayiyiz. Bir çok organize sanayilerin geçmişleri ve hikayeleri var. Uzun yıllara dayanan Türkoğlu Organize Sanayi’de 2009’dan 2013’e kadar geçen yaklaşık 4 yıl içerisinde 5’nci yılında temelini atıyoruz. Ve yine bütün sanayicilerimiz hazır durumda. Yani bu temeli attıktan sonra resmen onlar da yatırıma başlayacaklar; böylece 2014 yılı içerisinde fiilen de yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış olacağız. İlimiz içerisindeki yüzde 70 doluluk oranı yani Tomsuklu için de gereken organize sanayi doluluk oranını da yakalamış olacağız. Gerçekten yatırım programına alınırken de diğer aşamalarında da bir takım sıkıntılarımız oldu. Bir tanesi de yatırım programında da yüzde 70 doluluk oranı sıkıntısı gündeme getirildiği zaman o zaman 2011 seçimleri olmuştu. Ak parti Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal bey o zaman genel müdürümüzü bu konuda arayıp arkasından desteğiyle başbakanlık acil destek yatırım fonundan buranın yatırım programına teklifi yapılarak programa alındı ve böylece 2011 yılında burası alt yapı programına alındı. Bugün de hep beraber temelini atıyoruz. Allah hayırlı etsin.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ulusal Haberleri