ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan “İki Stadın Yıkılması Kahramanmaraş’ta Kriz Yaratıyor”

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ekrem Karaoğlan, 2024-2025 futbol sezonunun U12 Ligi ile başladığını açıkladı.

Karaoğlan, U12 liginden sonra bu hafta U14 ligini, ardından U18 ligini ve sonunda da büyükler kategorisini başlatmayı planladıklarını ifade etti.

"Tüm kategorileri, geçen dönem olduğu gibi bu sezonda oynatmayı düşünüyoruz," dedi.

TESİSLER YETERLİ DEĞİL

Deprem sonrası hasar gören sahaların zeminlerinin değiştirildiğini belirten Karaoğlan, "Zeminimiz çok güzel bir hale geldi. Buradan il müdürümüze, ekibinize, bakanlığımıza ve devletimize teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu. Ancak bu tesislerin yeterli olmadığını vurguladı ve Kahramanmaraş'ın futbol sahalarına, spor salonlarına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

"Gençliğimizi sporla buluşturmamız gerekiyor. Daha çok gencimizi spor sahalarına çekersek sağlıklı bir toplum yetiştiririz," dedi.

İKİ STADIMIZ DA AYNI ANDA YIKILDI

Karaoğlan, yerel yönetimlerden gelen desteklerin önemli olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. "Büyükşehir Belediyemizden, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyelerinden amatör spor kulüplerine yardımlar alıyoruz, fakat iki stadımız da aynı anda yıkıldı ve şu anda statsız kalan bir Kahramanmaraş'tan bahsediyoruz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, "İstiklalspor doğal çim üzerinde oynamak istiyor," diye ekledi.

AMATÖR OLMADAN PROFESYONEL OLUNMUYOR

Amatör sporların, profesyonel liglerin temeli olduğunu vurgulayan Karaoğlan, "Amatör olmadan profesyonel olunmuyor. Ancak profesyonel maçlar olduğu zaman amatör takımlar olarak sahayı kullanamıyoruz. Bu durum, amatör takımların imkanlarını daha da kısıtlıyor," dedi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve üniversite yetkilileri arasında imzalanan on yıllık protokol hakkında bilgi veren Karaoğlan, "Bu protokol çerçevesinde tesislerin yapılması gündemde, ancak ben amatör spor kulüpleri federasyonu olarak kendi fikrimi belirtmeliyim. Üniversite sahamızda harcanacak paranın, merkez otogarın arkasındaki merkez sahamız için harcanması gerektiğini düşünüyorum," dedi.

Karaoğlan, depremde yıkılan tribünlerin yeniden inşa edilmesi ve zemin hazırlıklarının hızlandırılması gerektiğini belirtti. "O bölgedeki tesislerimiz hızlı bir şekilde faaliyete geçirilirse, Kahramanmaraş'ın spor altyapısı daha da güçlenir," diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haber Haberleri