CHP’li Öztunç: “Seçilmiş Belediye Başkanına Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Öztunç, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen bir toplantıda muhalefet milletvekillerinin dışlanmasına ve Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın toplantıdan çıkarılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

“TOPLANTIDA SİYASET YAPILMAYACAK DENİLDİ, ANCAK AK PARTİ ORADAYDI”

Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yapılan bir toplantıya dair değerlendirmelerde bulunan Öztunç, toplantıya siyaset yapılmayacağı belirtilmesine rağmen, AK Parti İl Başkanı ve AK Parti milletvekillerinin katılım gösterdiğini ifade etti. Buna karşın, muhalefet vekillerinin toplantıya davet edilmediğini eleştirerek, “AK Parti İl Başkanı orada, ama muhalefete yer yok” dedi.

“NURHAK BELEDİYE BAŞKANI TOPLANTIDAN ÇIKARILMAK İSTENDİ”

Öztunç, toplantıya katılan Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın, “çık dışarı” denilerek toplantıdan uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Bakan Murat Kurum’un bu tavrını eleştiren Öztunç, “Atanmış bir bakan, halk tarafından seçilmiş bir belediye başkanını kovamaz. Bu kabul edilemez bir durum” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olup kaybetmesini hatırlatan Öztunç, “Murat Kurum, seçilmiş belediye başkanlarına karşı bir öfke mi taşıyor? İstanbul’da seçilemedi, şimdi seçilmiş olanları dışlamaya mı çalışıyor?” sorusunu sordu. Konuşmasının devamında, “Herkes haddini bilecek. Seçilmiş bir belediye başkanını kovamazsınız” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haber Haberleri