Bu durum, şehirdeki hız sınırlarının ve trafik uygulamalarının adil olup olmadığı tartışmalarını beraberinde getirdi.
HIZ SINIRI TARTIŞMASI
Kuzey Çevre Yolu’nda hız sınırının 50 km olduğunu öğrenen sürücü Abdullah Kalın, bölgede hız sınırını belirten uyarı levhalarını görmediğini ileri sürdü.
Sürücü, devletin bu tür cezalara ihtiyaç duyduğunu kabul etmekle birlikte, hız sınırlarının günümüz araç teknolojisiyle uyumsuz olduğunu savundu.
Ayrıca, başka şehirlerdeki hız limitlerine dikkat çekerek, Kahramanmaraş'taki uygulamanın haksızlık olduğunu ifade etti. Örneğin, Ankara’daki ana arterlerde hız sınırı 82 km iken, Gaziantep Çevre Yolu’nda bu sınır 140 km’ye kadar çıkabiliyor.
CEZALAR ADİL OLSUN
Kalın, Kahramanmaraş, yakın geçmişte yaşanan depremlerle mücadele eden bir bölge olduğunu, bu zorlu süreçte birçok vatandaşın yüksek miktarlarda ceza ödemesinin mümkün olmadığını ve bu durumun büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı. Deprem bölgesindeki insanların ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek, trafik cezalarının bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Yaşanan olay, hız sınırlarının yeniden gözden geçirilmesi ve daha adil bir trafik cezası sisteminin oluşturulması gerektiğine yönelik çağrıları arttırdı. Sürücüler, özellikle çevre yollarında hız sınırlarının makul seviyelere çekilmesi ve uyarı levhalarının daha görünür hale getirilmesi için yetkililere seslendi.