KKTC Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan “Biz Türkiye’nin ileri karakoluyuz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tatlısu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Kahramanmaraş’ta, Maraşgündem İmtiyaz Sahibi Mehmet Taş’ı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Orçan, belediye olarak öncelikli hedeflerinin, bölge halkının yaşam kalitesini artırmak olduğunu vurguladı.

“HER KESİME DOKUNAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI”

Belediye başkanlığı sürecinde izledikleri temel yaklaşımı anlatan Orçan, “Yola çıkarken temel hedefimiz, bölgemizde yaşayan insanların yaşam kalitesini artırmak ve her kesime dokunan bir belediyecilik anlayışını benimsemekti. Yaşlısından çocuğuna, gençten kadına herkes için bir politika izledik. Onların yaşam kalitesini artıran bir yol izledik ve her zaman halkla iç içe olduk. Onların sorunlarını ve dertlerini bilip, bu dertlerle dertlenebilirseniz, halk da sizi kendisine layık görüyor. Biz de bu anlayışla onlara hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“BİZ TÜRKİYE’NİN İLERİ KARAKOLUYUZ”

Orçan, Kıbrıs’ın Türkiye için stratejik önemine dikkat çekti. “Kuzey Kıbrıs’ta özel bir durumumuz var. Biz Türkiye’nin ileri karakoluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, 'Kıbrıs’a dikkat ediniz, Kıbrıs çok önemlidir.' Tarih boyunca da bu böyle yaşanmıştır. Anadolu’nun güvenliği Kıbrıs’tan geçiyor. Bugün deniz sahasını kullanabiliyorsak ve Libya’ya kadar uzanabiliyorsak, bu KKTC’nin orada olmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

KIBRIS TÜRKLERİNİN ÇALIŞKANLIĞINA VURGU

Kıbrıs Türklerinin tembel olarak nitelendirilmesine de değinen Orçan, bu algının yanlış olduğunu belirterek şunları ekledi: “Bazı kişiler, Kıbrıs Türklerinin tembel olduğunu düşünüyor ama bu doğru değil. Tam tersine, Kıbrıs Türkleri çok çalışkan ve üretkendir. Kıbrıs’ı bilmeyen ya da bir hafta on gün bile kalmayan insanların, Kıbrıs hakkında yanlış bilgilere sahip olması ve bu şekilde yorum yapmaları bizi üzüyor.”

Ahmet Hayri Orçan, Türkiye ile KKTC arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkının çalışkan yapısının ve ülkenin stratejik öneminin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haber Haberleri