Heyecanı beklentisi ve kitap satışı ile yaklaşık bir aydır günlük hayatımızda derin izler bırakan 4. Kitap ve Kültür Fuarı dün kapandı.
Kapanış gününde Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi ve Gazeteci- Siyasetçi Ali Öztunç kitaplarını imzaladılar.
Hemen hemen her gün yoğun geçen Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl için “dini kitaplar fuarı” olmaktan kendini kurtarmıştı.
Politik olarak her görüşten tanıdığım yüzlerce insan eş ve çocuklarıyla kitap fuarında kitap alırken, konuştuklarım mutluluklarını ve memnuniyetlerini ifade ettiler.
Kahramanmaraş muhafazakâr bir şehir görüntüsü verse de çeşitli fikir ve düşünceleri içinde barındıran bir şehirdir.
**
Sağlık problemim olmasına rağmen, ağrılarıma aldırmayarak son gününde fuara yaptığım ziyarette, daha önce göremediğim Şair ve yazar dostlarımın çayını içmek, imzalı kitaplarını almak bana ayrı bir heyecan verdi.
İsimlerini yazacak olursak; Mustafa Topçuoğlu, Semra Üstündağ, Yaşar Alpaslan, Cevdet Alperen, Serdar Yakar, Mehmet Işık, Ali Avgın, Oğuz Paköz, Mahmut Nedim tepebaşı, Niyazi Kara, Sıddık Elbistanlı, Hanifi Yılma, Yalçın Yücel ve adını hatırlayamadığım bütün dostlarım iyi ki varsınız, iyi ki bizler için yazıp çiziyorsunuz. Bizlerin mana ve maddi noktada bilgilenmesini, fikir sahibi olmasına katkı sağlıyorsunuz.
Sizleri tanıtmak, sizlerin yazdığı eserleri okuyucu ile buluşturmakta bizlerin görevidir.
Gerek haber sitemizde ve gerekse de Aksu Tv’de fuarda yaptığımız programda dilimizin döndüğünce konuştuk, söyledik ve yazmaya gayret ediyoruz.
**
Büyükşehir Belediyesi sağlam bir plastik poşet yaptırmıştı. Sordum 120 bin adet dağıtıldı dediler.
Belediye görevlileri fuarın başarılı geçmesi için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Fuar bizim. Fuara dışarıdan gelen 160 civarında yazar Kahramanmaraş’a dair güzel hatıralarla ayrılmışlarsa ne mutlu bize.
Dün ayak üstü Abdulkadir Selvi bey ile sohbet ettim. Necip Fazıl, Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt üzerine sohbet ettik. Sayın Selvi Kahramanmaraş’ı bilir. Buraya daha önceleri de geldi. Sanırım Kahramanmaraş fuarı ile ilgili güzel yazılar yazacaktır. İlgi büyüktü. Memnun ayrıldı.
Ali Öztunç her şeyden önce iyi bir gazeteci. Uzun yıllardan bu yana tanırım. Politik olarak taban tabana zıt olsak bile konu Kahramanmaraş olunca birçok konuda anlaşabiliyor, sohbet edebiliyoruz. Merhum Mahsuni ile ilgili yazdığı kitabı bir solukta okudum. Mahsuni bu şehrin, bu ülkenin bir değeridir. Bir halk ozanıdır. Ona sahip çıkmak bu toprağın insanları olarak bizim boynumuzun borcudur.
Merhum Necip Fazıl, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Abdurrahim Karakoç, Mahsuni Şerif bu bereketli toprağın bağrından fışkıran farklı düşünce ve ufuk ile Anadolu’yu, Türklüğü, ahlakı, değerlerimizi, törelerimizi yazıya dökmüş geleceğe not düşmüş bu değerlerimize sahip çıkmak gibi bir tarihi sorumluluğumuz vardır. Bu sorumlulukta ideolojik ve dar düşünen insanları ne tarih affeder ne de gelecekte çocuklarımız affeder.
**
Kahramanmaraş adına sığmayacak kadar tarih dolu bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan bizler birbirimizle kavga edeceğimize birlikte daha güzel nasıl yaparızın kavgasını vermemiz gerekiyor.
4. Kitap ve Kültür fuarı bu yıl dolu dolu geçti. Yaptığımız araştırma ve tahminlere göre neredeyse 1 milyon kitap satılmıştır. Bu rakam Kahramanmaraş için sevindiricidir.
5. kitap ve Kültür fuarında Allah nasip ederse buluşmak üzere şimdilik fuara dair yazacağım bu kadardır.