Türkiye’nin her yerinde, farklı malzemeler ve farklı şekiller ile hazırlanan pide çeşitleri vardır.
Ki; bu pide çeşitleri içerisinde, en lezzetli ve en akılda kalıcı olanı, Bafra Pidesi’dir.
Bafra Pidesi’nin yapımında, Bafra’ya özgü tereyağı kullanılmaktadır.
Ki; bu tereyağı, Bafra’da yetiştirilen hayvanlardan elde edilmektedir.
Bafra Pidesi’nin diğer pidelerden bir diğer farkı ise, hamuru, diğer yörelerde hazırlanan hamurlardan farklı olarak, cıvık değildir.
Keza, Bafra Pidesi hamuru uzun süre boyunca dinlendirilir.
Hamurun üzerine, yağ, fırçayla sürülmez.
Parça şeklinde bırakılarak, erimesi sağlanmaktadır.
Közde ağır ağır pişirildiği için pişme süresi de diğer pidelerden uzundur.
Baklava hamuru gibi yerken ağızda dağılan Bafra Pidesi, boru şeklinde hazırlanıp, kıymalı veya peynirli şekilde yapılmaktadır.
Eğer sizin de yolunuz, Bafra’ya düşerse, mutlaka Bafra Pidesi yiyin.