Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’ün dediği gibi “güzel şeyler olacak!” Bir süre önce Kahramanmaraşlı sanayicilerden oluşan bir grup KMTSO’nun önderliğinde Ankara ziyareti yaptılar.
Hemşehrimiz olan Yargıtay Başkanı Sayın Nazım Kaynak’a, Adalet Bakan Yardımcısı olan eski parlamenter Sayın Av. Veysi Kaynak’a, TBMM Grup Başkan vekili Sayın Mahir Ünal’a, TBMM Başkanvekili Sayın Mehmet Sağlam’a, iktidar ve muhalefet milletvekillerini topluca ziyaret ederek, tabiri caizse bir çıkartma yaptılar.
Ankara’da bu tip ziyaretler büyük önem taşır. TBMM’de ve ilgili kurumlarda hemşehri ziyaretleri, ziyaret edilen insanın siyasi, sosyal ve ekonomik gücünü gösterdiği gibi, güç verir.
1980 sonrası belki de ilk defa bu kadar kalabalık bir heyet halinde Ankara’da bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ben duymadım.
Kahramanmaraş’ın ekonomik gücünü elinde tutan, KMTSO, Kasiad, Kalida ve iş dünyasının önemli isimleri Kadir Kurtul, Hanifi Öksüz ve diğer adını hatırlayamadığımız, şehrimizin gelişmesi için arı gibi çalışan değerli işadamlarımızın bu ziyaretinin büyük önemi var.
Bu organizasyonu yapan KMTSO Başkanı Sayın Kemal Karaküçük’ü kutluyorum. Çünkü bir ilk olarak gördüğüm bu ziyaretin yansımaları kente yatırım olarak karşılık bulacaktır.
Anladığım kadarıyla bu hayırlı olsun ziyaretinden öte kentin sorunlarının da masaya yatırıldığı, siyasetçiler ile sanayicilerin karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu iş gezisi olarak da kendini bulmuş.
Ankara ile Kahramanmaraş arasında lobi oluşturma noktasında sağlıklı bir işleyiş ve iletişim kurulduğunda, bu kentin sorunları sürüncemede kalmaz ivedi bir şekilde çözümü sağlanır.
Bu iletişiminde kurulması için kentli bilincinin oluşması, ben değil biz anlayışının hayat bulması gerekiyor.
Ankara’nın bizim feryadımızı duyup ses verebilmesi için yerel unsurların laf değil proje üretmesi gerekiyor.
Üzülerek ifade etmem gerekirse, Ak Parti iktidarında başka kentlere yapılan hizmetler kadar hizmeti zamanında alamamamızın altında yatan sebep, bizlerin tembellik yaparak proje yapamamış olmamızdan kaynaklanmasıdır.
Özellikle 22 Temmuz seçimlerinden sonra oluşan siyasi iklim, milletvekillerimizin belli makam ve yerlere seçilmeleri, vekillerimiz arasındaki uyum ve bu uyuma paralel olarak iş dünyasında, medyada ve kamuoyunda sorunların takibi, çözüm önerileri eskiye göre daha fazla dillendirilir oldu. Bu talep ve isteklerimizin siyaset nezdinde de karşılık bulacağına inanıyorum.
Bu güzel kentimizin önemli sorunlarının en başında yer alan deprem ve kentsel dönüşüm noktasında da bir hızlanma gözlemliyoruz. Merkezi idare yerel idareyi biraz iteleyerek daha da ivme kazanacağına inanıyorum. Ekip ve para desteği ile kentsel dönüşüm daha çabuk başlayabilir.
Bu konuyu da sürekli gündemde tutarak hız kazandırabiliriz.
Sanayicilerimizin Ankara ziyareti amacına ulaşmıştır. Başarılar diliyorum.
********** ************* **************
KÜLTÜR HAYATIMIZDA KİTABIN YERİ
Eskiden başka kentlerde oturan ve Kahramanmaraş’ın tarihine ilgi duyan insanlara verebileceğimiz bir iki eserimiz yoktu.
Yıllar önce Trabzon’dan bir bayan öğrenci bana ulaşmış ve Kahramanmaraş ile ilgili bir tez çalışması yaptığını dile getirerek yardım istemişti. Allah rahmet eylesin gazeteci Osman Sayın’ın çıkardığı dergileri ve onda bulduğum bir iki notu gönderebilmiştim.
Şimdi durum öyle mi?
Kahramanmaraş’ta yayıncılık noktasında hiç kimseden bir destek almadan tamamen kendi çabası ile bir yerlere gelen AJANS FA’dan bahsetmek istiyorum.
2001 yılında genç girişimci Alaittin ORCAN tarafından kurulan bu işletme bu güne kadar 70’den fazla kitabın basılarak kültür hayatında yerini almasını sağladı.
Genel olarak Kahramanmaraşlı yazarlarımızın eserleri olan bu eserlerin büyük çoğunluğu, hatta hepsi Kahramanmaraş’ı anlatıyor.
Bu yayıncı arkadaşımızın bize verdiği cesaret ile 2012 yılında Allah kısmet ederse toparlayabilirsem bu güne kadar yazdığım köşe yazılarımdan oluşan kitaplar yayımlamak istiyorum.
Bir kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminde o kent ile ilgili çok yayının olması o kenti özel kılar.
Kahramanmaraş’ımızın da özel olması için herkese görevler düşüyor. İşadamlarımız yılda ayıracağı 10 bin lira ile birkaç kitabın yayınlanmasına katkı yapacaklardır.
Bu katkıları veren değerli işadamlarımızı da yürekten kutluyorum. Bu hizmetler kentimizde sosyal barışın sağlanmasına da büyük katkılar yapacaktır.
Kısacası Kahramanmaraş’ta değişim başladı. Ve herkeste olduğu gibi bizlerde bu değişimin birer parçası olabilmek için uğraş içindeyiz…vesselam!...