Basın Bayramı ve Belediye Basın Bürosu

.

AFAD konteynır çadır vs temin eder TOKİ ev yapar fakat bir İskender Korkut, bir Ramazan Siner inşa edemez.

Deprem bölgesinde Kurban bayramı da dahil birkaç bayram kutlandı, daha doğrusu içimiz acıyarak kutladık. Adıyaman’da bayramlarda sevinçli değildik hüzünlüydük. Bunca yıl Adıyaman’da yaşanmışlığımız var fakat bu duyguyu tarif edemiyoruz. Muadili olmayan şeyi tarif etmekte de zorlanıyoruz.

24 Temmuz 1908 yılında meşrutiyetle beraber sansürün kaldırılması nedeniyle bu günü basın bayramı olarak kutluyoruz. Adıyaman belediyesi basın müdürümüz aradı basın bayramı nedeniyle bir program düzenlediklerini, bu program kapsamında depremde hayatını kaybeden gazeteciler ve belediye çalışanlarının anısına da mevlit okutacağız dendi. Bize düşende bu davete icabet etmekti. Program’a katıldık, açış konuşmasını Belediye başkanı Dr.Süleyman Kılıç yaptı, sonrasında AK parti Adıyaman milletvekili Av.Mustafa Alkayış ve son konuşmayı da Adıyaman Valisi Osman Varol yaptı.

Yemek devam edereken depremde hayatını kaybeden gazetecilerin yakınlarına günün anısına plaket takdim edildi.

24 Temmuz basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünü kutluyoruz. Gazeteciler cemiyeti başkanı olarak programa bir ben katılmışım. Birde yanılmıyorsam İnternet gazetecileri cemiyeti başkanı katılmıştı. Programın açış konuşmasında bir gazeteciler cemiyet başkanının veya Necati Atar gibi duayen bir yazarın konuşma yapmaması günü yok saymak sayılır.

Gazeteciler gününde bu programda gazeteci bir nevi sansüre uğramış oldu.

Açış konuşmasında unutulan gazeteci, vefat eden gazeteciler anısına plaket takdim edilirken de unutulması bu programı perde gerisinde hazırlayan muhteremin programa düzenlediği bir suikastten başka bi şey değildir. Basın müdürü İsak Yıldız’ın bilerek ve isteyerek böyle bir hataya düşeceğine asla inanmıyorum, kaldı ki İsak bey daha bu bölümde yeni, bu programın bu şekil hazırlanıp yapılmasını organize eden kişiyi şahsen not aldım. Süleyman Kılıç’a proğramın bu eksikliğini ayak üstü kısaca özetledim gerekeni yapacağına eminim.

Süleyman Kılıç doğru bir iş yapmıştır eline emeğine sağlık, fakat doğru işi, doğru kişilerle, doğru zamanda, doğru yerde yaptığında yapılan işlerin amacına ulaşmasını hızlandıracaktır. 

Depremde 11 ilden bahsediliyor fakat Hatay ve Adıyaman’da deprem değil kıyamet yaşanmıştır. Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ve ilçe bazında Islahiye Nurdağı depremde yıkılmışlardır. 32 gazetecinin yetişmesi onlarca yıl alıyor, Kemal Öner, Hidayet Özdemir, Yunus Doğan, Ruhi Akan ve İskender Korkut gibi arkadaşlarımız en az 20-30 yıldır bu meslekte duayen gazetecilerdi vefatları Adıyaman basını için büyük kayıp olmuştur. Bu kayıpların yerini doldurmak onlarca yıl alacaktır. Mesela Keman Ustası Ramazan Siner’i kaybettik Adıyaman’da bir Gavur Hacı, Ramazan Siner yetişmesi için minimum 30 yıla ihtiyaç var.

AFAD konteynır çadır vs temin eder TOKİ ev yapar fakat bir İskender Korkut, bir Ramazan Siner inşa edemez.

24 Temmuz’du basında sansürün kaldırılışının yıl dönümüydü buruktuk, fakat düzenlenen programda dolaylı olarak bizlerin göz ardı edilmeye çalışılmamız kederimizi artırmadı desem yalan olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri