15 Ağustos 2002 tarihinden bu yana Mustafa Poyraz Kahramanmaraş’ın Belediye Başkanı olarak bu şirin kente katkı yapıyor, hizmet ediyor.
Bu süreç içinde neredeyse her yıl 1 milyonm2 asfalt olmak üzere 6 milyonm2 asfalt yaparak, kenar mahalleler dahil, ayağımıza çamur bulaşan sokaklarımızın sayısı yok denecek kadar azaldı.
Sosyal Belediyecilik adına bana göre Türkiye’de en başarılı il Kahramanmaraş’tır.
Ben öncelikle gazeteciyim.
Ak parti listesinden 29 Mart yerel seçimlerinde Belediye Meclisi üyeliğine müracaat ettim. Bu benim bir partili olduğum anlamına gelmesin lütfen.
Bu kent için bir proje üreten, bu kent için bir çivi çakan, hangi partiden olursa olsun, ona minnettarlık duyar, saygı gösteririm.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın görev yaptığı bu süre içinde bir gazeteci olarak “eleştiri noktasında” en çok eleştiriyi ben yaptım. Ama ortaya çıkarttığı güzellikleri, hizmetleri de yazdım.
Kahramanmaraş’ta “siyasette kalite” sloganı ile yıllardır yazdığımız yazıların bu gün amacına ulaştığını görüyorum.
Hemen hemen her partide ciddi, proje üretebilecek, donanımlı, vizyon ve vitrini ile Kahramanmaraş’ı her platformda temsil edecek insanların İl Genel ve Belediye Meclislerine müracaat ettiklerini görüyor ve bundan mutlu soluyorum.
Eğer Kahramanmaraş’ı çağa uygun, yaşanılabilir bir kent haline getirmek istiyorsak, her sorumlu insan elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ediyorum.
15 Ağustos 2002 tarihinden bu güne kadar zaman tünelinde yürüyecek olursak; kuyu suyuna mahkum bir kent Karasu projesi ile doğal kaynak suyuna kavuşmuştur.
Kuzey çevre yolu bitirilerek hizmete açılmış, trafik rahatlatılmıştır. Sanayi yolu üzerine köprü kavşak yapılmış, seyir halinde ve direk kentten çıkan ve kente giren araç sahipleri kent merkezine kadar sağlıklı bir şekilde gelmeleri sağlanmıştır. Bu yolun Girne caddesine bağlanması Trabzon caddesindeki aşırı yoğunluğu azaltmış, şehir içi trafik de belli bir rahatlama sağlanmıştır.
Ak Parti iktidarından vatandaşın beklentisi yüksektir. Aynı beklenti Belediye içinde mevcuttur. Hizmetlerin yeterli olmadığı ifade edilebilinir ama hiç hizmet edilmediği ya da başka kentlerden daha az hizmet aldığı eleştirisine katılmıyorum.
Tabii ki geçen yılların bir özetini yaptığımızda kimi uygulamalarda yanlışlıklar olduğunu yazıp ifade ettik.
Mustafa Poyraz’ın artısı ve eksisi ile bir değerlendirmeye tabi tuttuğumuzda artısının fazla olduğunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim.
Şimdi Sayın Poyraz için çok zor bir süreç başlıyor.
Bu gün Kılavuzlu Köprüsü üzerinde karşılama töreni ve sonrasında da basın toplantısı yapacak.
Birkaç gün sonra ise Belediye Meclisi için isimler tespit edilmeye başlanılacak. İşte o süreç çok önemli.
İşte o süreçte vitrin ve vizyonu olan, kentte tanınan, belli bir birikim ve donanımı olan insanlar tercih edilmediği takdirde, bunun sonucuna da katlanılmalıdır.
Birkaç ay önceydi; “ seçim çantada keklik değil!” diye yazmış ve dikkat çekmiştim.
Bir süre önce “ MHP alternatif olabilir mi?” diye sorgulamış ve o günün konjektürünü değerlendirmiştim.
Ak Partiden aday adayı olan ve dün istifa eden Hanefi Mahçiçek. Sayın Mahçiçek’in Sadet Partisinden aday olması.
Ak partiye “oy vermek istemeyenlerin” güçlü gördükleri bir partiye yönelmeleri gibi sebepler var ortada.
Böylesi çok bilinmeyenli bir denklemin kurgulandığı Kahramanmaraş’ta Ak parti yeniden Belediyeyi kazanmak istiyorsa 2004 seçimlerindeki rüzgarın olmadığını ifade ederek yazımı sürdürmek istiyorum.
Listelerin oluşumunda ahpap-çavuş ilişkileri, hısım akraba ilişkileri, şu şirketin kontenjanı, şu bunun adamı gibi değerlendirmelerle isimler tespit edilirse, yapacak hiçbir şeyin olmadığını dile getirerek 1994 yerel seçimlerini hatırlatmak istiyorum.
Anavatan partisi listesinden Belediye Başkanlığı seçimine hazırlanan Hacı Ali Özal bir liste hazırladı. Liste adeta Trabzon caddesini temsil ediyordu. Aynı apartmanda oturan 5 kişi Meclis üyesi olarak listeye yazılmıştı.
Ali Sezal bitti bu seçimi kazanamaz denildiği bu süreçte Ali Sezal’ın can simidi Hacı Ali Özal olmuştu.
Oluşturduğu bu liste Hacı Ali Özal’a seçim kaybettirdiği gibi o günden sonra da “bir yaşayan siyasi mevta” olarak kaldı.
O günün Teşkilat yöneticilerinin uyarılarına kulak tıkayan Özal, Teşkilat mensuplarını “istifa ederim!” tehditi ile elini kolunu bağlamıştı.
Eğer Sayın Poyraz, geçmişte Hacı Ali Özal’ın yaptığı inadı yapmaz Teşkilat ile uyum içinde listeler hazırlanırsa, seçimlerde teşkilat desteği de sağlanır. Yoksa seçimin kaybedilmesi içten bile değil!...
Özellikle de bu hususu üzerine basa basa ifade etmekte yarar görüyorum.
29 Mart yerel seçimlerinin Kahramanmaraş’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.