Beddualar Tutarsa Tutsun

.

 

Yeni Eğitim Öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bir takım sıkıntılarla başladı. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama 60 hatta 70 kişilik sınıflar olduğu söyleniyor. Maalesef İlimizin SBS ve ÖSS başarısı zaten çok gerilerdeydi. Sınıflarımız zaten çok kalabalıktı. Normal öğretim yapan ilköğretim okulumuz yok gibiydi. Bu sıkıntılar yeni uygulamayla hat safhaya çıkacak gibi…

Kalabalık sınıfların sebebini herkes biliyor; “zorunlu eğitim yaşının 66 aya indirilmesi ve isteyen velilerin 60 aylık çocuklarının da ilkokula kaydının yapılması.” Herkesin bilmedikleri ise yaşı çok küçük öğrencilerin geride bıraktıkları on beş gün içerisinde ilkokulu bir türlü sevememeleri ve birinci sınıf öğretmenlerinin yeni müfredatla ilgili herhangi bir eğitim alamamış olmaları. Yani çocuklarımızı teslim ettiğimiz saygıdeğer öğretmenlerimizin yeni müfredatı bilmemeleri.

Eğitimci yazar Abbas Güçlü köşesinde Gaziantep’in eğitimi ile ilgili “Eğitimde Dünden Bugüne Neler Değişti?” başlıklı bir yazı yazmış. Yazısı aynen şöyle;"Gaziantep’in üniversite sınavlarında dibe vurması, üzerinde ciddi araştırmalar yapılması gereken en önemli sosyolojik olaylardan birisi. Başkaları ne kadar ciddiye alır bilmem ama Gazianteplilerin bunu çok ciddiye almaları gerekiyor. Çünkü yürekleri en derinden yanan onlar.  

Bu durumda olan daha pek çok kentimiz var.

Böylesi tabloları kesinlikle hak etmiyorlar.

Bakan Fatma Şahin aradı.

Gelin bu sorunu elbirliği ile çözelim dedi.

Koşa koşa geliriz dedik.

Tıpkı Türkiye’nin dört bir yanına gideceğimiz gibi.

Bu bile önemli bir gelişme.

Çünkü Şahin diğer politikacılar gibi değil.

Halkın içinden çıktı ve hala onlarla iç içe…

Ve bu duruma gerçekten üzülüyor.”

Bizim yani Kahramanmaraş’ın durumu Gaziantep’ten çok mu iyi? Hiç zannetmem. Belki de daha kötü. Bizde “gelin bu sorunları konuşalım” demek bile zor. Bizdeki zihniyet;“problemlerin üstünü örtebildiğin kadar ört” sonrası Allah kerim…

Eğitimci bir arkadaşım; “ bizde her şey problemli sizde (özel öğretimde) durumlar nasıl?” diye sorduğunda aklıma ilk gelen ders kitapları oldu. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı 17 milyon Türk evladına ders kitaplarını bedava veriyor. Özel okullarda okuyan yalnızca beş yüz bin Türk evladına ise parasıyla dahi kitap vermiyor. Bu yüzden özel okullar ders kitaplarını teminde çok sıkıntılar yaşıyorlar. Benden söylemesi, bu duruma veliler, öğretmenler ve öğrenciler isyan ediyor. Çok sıkıntı çekenlerse beddua ediyorlar.                AK Partili arkadaşlar “mazlumun bedduasının” tutacağını çok iyi bilirler. Bu konuyu yazmaktan ve konuşmaktan usandım artık. Mademki sözümüze kulak veren yok bizde; “beddualar tutarsa tutsun” deriz olur biter…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri