Covit-19 belasına kurban verdiğimiz Usta şair-yazar Bekir Şirinoğlu ile 1998 yılında Şanlıurfa’da tanıştım. O dönemin genç kalemlerinden Mehmet Kurtoğlu tanışmamıza vesile olmuştu. Kullandığı şive diksiyonu orijinal Urfalıyı yansıtıyordu. GAP bölgesinin dertlerine bakış açımız, bizi birbirimize yakınlaştırdı. Urfa ziyaretlerimde kendisine uğrar, buluşur sohbet ederdik.
2002 yılında GAP Olay Gazetesi olarak GAP Oscarları ödül töreninin 1.sini Adıyaman’da düzenledik ve Bekir Şirinoğlu ağabeyimize ‘Yılın en başarılı şairi’ ödülünü verdik. Bekir Şirinoğlu ödül kupasını sıkı bir şekilde tuttu, kürsüye çıktı Urfa’da Şivan şiirini okudu, salonda alkış kıyameti koptu. Yıllardır memleketinin sorunlarını dertlerini sığdırdığı şiirini elit bir topluluğa okumanın keyfiyle kürsüden yüzü gülerek inmişti.
Urfa’da Şivan’la memleketinin susuzluktan çektiği sıkıntıları, işsizliği, açlığı, sefaleti, yokluğu haykırıyordu. Osmanlı’nın yıkılışı yeni kurulan Cumhuriyetle beraber enkaz altından kalkmaya çalışan yoksul Urfalıların 21.yüzyıla ayaklanıp yürüme isteğini Şirinoğlu her zaman haykırıp durdu.
Derken Atatürk Barajı yapıldı, Harran ve susuz Urfa toprakları suyla buluştu, Urfalılar güzel içme suları içmeye başladı, Organize sanayinde fabrika bacalarından dumanlar tüttü, balıklı göl etrafında kümeleşen mağara evler, yıkık dökük derme çatma yapıların yerine devasa alışveriş merkezleri, otobanlar Urfa’ya yapıldı.
Karaköprü narlık olmaktan çıktı, Urfa’nın metropol olma yolunda yürüyüşünde mutlaka Şirinoğlu gibi Urfalı aydınların, münevverlerin, yazarların, işadamlarının, siyasetçilerinin katkıları oldu.
Şirinoğlu ‘Hele bir gün’ şiiriyle düşen insanların durumunu şiirlerinde ustalıkla dile getiren halk şairiydi.
‘Sen hiç aşık oldun mu arkadaş, sac üzerinde unutulmuş ekmek gibi yandın mı arkadaş’ dizeleriyle bölgemizde aşkın yakıcı yüzünü çok güzel bir şekilde yansıtmıştır.
‘ Sana bu mektubumu da İstanbul Kilyostan yazıyom babo’ Babo şiiriyle, işsizlik ve gelecek arayışları nedeniyle İstanbul’a göç eden Şanlıurfa diasporasının da sesi olmuştur.
Şirinoğlu sadece yazdığı şiirleriyle gündem olmamıştır, mahalli gazetelerde köşe yazılarıyla memleket meselelerini yazmış, özel Radyo-tvler de binlerce program yaparak halkın sesi olmuştur.
GAP bölgesinin toprağından mıdır suyundan mıdır bilinmez, kıymetli insanlar ölmeden takdir edilmezler.
Adaşım Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’da bir caddeye Şair Bekir Şirinoğlu Caddesi ismini vererek onun hatırasını yaşatmalıdır.
Şanlıurfalılara, ailesine başsağlığı diliyorum, mekânı cennet olsun.