Bir dosttan gelen!..

Bir dosttan gelen!..
.

Her gün ortalama 50 civarında gelen elektronik postalara bakmak, cevap vermek doğal olarak günlük çalışma saatlerimden bir kısmını alıyor.

Bu arada kimi yerlere bilgi edinme yasasından faydalanarak yolladığımız elektronik postalar ve gelen cevaplarını da sayacak olursak bayağı uğraşıyoruz.

Birkaç gün önce İstanbul’da yaşayan yüreğinde Kahramanmaraş sevgisi nasırlanmış, İstanbul’da ama gönlü Kahramanmaraş’ta olan bir kardeşimizden site yönetimine e.mail geldi.

Gelen elektronik bilgi notunu muhatabına verirken bizde bir teşekkür postası attık.

Yazdıklarında dişe dokunur, dikkate değer, özeleştiri de yerine oturan ifadeler vardı. Üslup olarak yazdıklarının bazılarına katılmasam bile genel manada iyi bir bilgi notuydu. Teşekkür ettim. Bize her türlü posta geldiği için gelen postalarda ki isimleri genel olarak afiş etmem. Çünkü o bize özeldir. Köşe yazılarımda değineceğim, bize ışık tutan bölümlerini alıntılarım ama isimde koymam.

Önemli gördüğüm böylesi bir elektronik postayı köşe yazımda yayımlarken birkaç ayrıntıya dikkatlerinizi çekmek istedim.

“Mehmet Bey Merhaba,Gerçekten de bir K.Maraş'lı olarak 1-2 yıl öncesine kadar ben bile K.Maraş'ı o kadar az tanıyordum ki, İstanbul'da bazen K.Maraş'lıyım demeye çekiniyordum. Ama biraz yerel medyayı takip ederek, biraz internetten araştırarak, biraz değerli dostlara sorarak kısa zamanda memleketim K.Maraş'ı çok daha değişik yönleriyle tanımaya başladım. Ve gördüm ki, K.Maraş'ımız aslında potansiyel olarak Türkiye'de marka kent olabilecek tüm özelliklere sahip olan 4-5 Anadolu (Bursa, Kayseri, Konya vs.) kentinden biri.  Ben K.Maraş'ı genel yapı olarak Bursa'ya çok benzetiyorum. Sanayi, tarım, tarih, kültür, muhafazakar insan yapısı ve daha birçok şey Bursa ve K.Maraş'ı birbirine çok benzetiyor. Sizin de daha iyi bilebileceğiniz gibi, yüce dinimizle ilgisi olmayan bir takım bağnazlık ve kıskançlıklar yüzünden K.Maraş coğrafi, iklimsel ve tarihsel bakımdan kıyaslandığında çok daha iyi olduğu G.Antep'in bile gerisinde kalmış durumdadır. İmkanların akıllıca değerlendirilmesi halinde K.Maraş aynı anda hem sanayi kenti, hem tarım kenti, hem turizm kenti, hem spor kenti, hem de ana yolların geçtiği bir transit ticaret kenti özelliklerine sahip olabilir. Bunun için kafamda birçok strateji ve proje mevcut. Ancak bunlar ancak siyasi irade, halkın ve sizin gibi değerli gazetecilerin desteğiyle olabilir. Ama gördüğüm kadarıyla fena gitmiyor. Kurcalayınca bir şeyler oluyor. Mesela, Kayseri karayolunu 2 saate indirecek yeni güzergah (Göksun-Tufanbeyli-Tünel-Tomarza-Kayseri) için fizibilite çalışmalarının hızla devam ettiğini bugün Kubilay Doğan'dan öğrendim ve çok sevindim. Bu yol K.Maraş'ı Kayseri ve Nevşehir (Kapadokya) daha sıkı bağlayacağı ve tüm Antep dahil Güneydoğu'yu batıya bağlayan en kısa yol (100 km daha kısa) olacağı için, hem turizm, hem de ticaret alanında çok geliştirecek bir yol.Çok çalışıp, çok akıllı, çok analilitik ve rasyonel olarak gayret gösterirsek, ve de birlik olup dayanışma içine girersek 5-10 yıl içerisinde K.Maraş'ımızı inanılmaz noktalara taşıyabiliriz. Bunun için ben elimden gelen her türlü şeyi yapmaya hazırım. İlerde KMTSO başkanı Mehmet Balduk Beye de güzel önerilerim olacak. Farklı bir çalışma konsepti oluşturmamız gerekiyor. Burada sizin gibi K.Maraş için her türlü şeyi yapmaya hazır gazeteci abilerimiz çok önemli rol oynayacak. Kapasitesi olmadığı halde en ön saflarda pozisyon almaya çalışan arkadaşlarımız ise artık geride durmayı kabullenecekler, ya da kendilerini geliştirecekler. Artık üretmeyen ve K.Maraş'ın gelişimine katkı yapmayan insanlara sırf şehri çok seviyorlar diye acıma duygusuyla yaklaşmamalıyız. Yoksa acınacak hale biz düşeriz. K.Maraş bence yıllardır liyakat konusunda hiç kafa yormamış. ''Ben Maraş'ı çok seviyorum'' veya ''en eski Maraşlı benim'' diyeni en öne koymuşlar. Halbuki adam belki de bomboş bir adam.K.Maraş için birlikte güzel hizmetler yapmak dileğiyle, Allaha emanet olun.Saygılarımla”

Değerli bir hemşehrimizin bana gönderdiği bu bilgi notunda dikkate değer ayrıntıları sanırım fark etmişsinizdir.

Bu şehri geliştirmek için analitik çalışma, kolektif akıl, bir olma, birlik olma, liyakat gibi unsurların dikkate alınmasına vurgu yapılıyor.

Sayın Balduk’a öneri dile getirecek kadar kendinden emin ve donanımlı bu kardeşimiz gibi binlerce hemşehrimiz dünyanın her yanında yaşıyorlar. Bu hemşehrilerimiz ile bir kontak kuran olsa ve o hemşehrilerimiz yönlendirilse Kahramanmaraş her alanda 5-10 yıl içinde şaha kalkar.

Ve bu şaha kalkışın öncüleri bütün dayatmalara rağmen bizler olacağız.

Teşekkürler uzaktaki dost!...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri