Biz Bu İşi Neden Yapamıyoruz?

.

Kahramanmaraş’ta son yıllarda yönetim zaafı yaşandığını, sorunların çözülmesi yerine tabiri caizse halının altına atıldığını yazıp çizeriz.

Ne var ki siyasi iradeden arzu edilen desteği alamayız. Alamadığımız gibi yazılan en ufak eleştirilere bile tahammülü olmayanlar, bizleri korkutmak için soluğu adliyelerde alıyorlar. Bereket ülkemizde hukuk ve adalet kurumu ve yasalarımız bu eleştiri özgürlüğümüze sahip çıkıyor, hak ve hukuk yerini buluyor.

Bu gün 20 Ocak 2012, 1990 yılında ve bu gün Azerbaycan’da yapılan katliamların 22 yıl dönümü. O katliamlarda hayatını kaybeden insanlara Allah’tan rahmet dilerken komşumuz Gaziantep’te yaşanan bir konu ve Bakan Fatma Şahin’in açıklamalarını bizimkilere ibret olması açısından köşemde yayınlıyorum…

“Gaziantep’te Kültür Merkezi'nde muhtarlarla bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmasında Tedaş ile ilgili problemlerin çok olduğunu farkedince kurum müdürüne çok sert çıktı.

Bakan Fatma Şahin, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "mahalle muhtarları" toplantısında, muhtarların yaşadığı sorunları dinlerken Tedaş ile ilgili problemlerin çok olduğunu farketmesi üzerine Tedaş müdürünü çok sert bir dil ile uyardı. Bakan, yaşanan sorunlar için "Ya yapılacak ya gidilecek" ifadesini kullandı.

Makam yükseldikçe hesabın da ne kadar yükseldiği ve bunun bir emanet olduğu bilinciyle muhtarların huzurunda olduğunu ifade eden Şahin, "Bana verilen irade Fatma Şahin'in kaşı gözü için verilmedi. Bu şehir Fatma Şahin'in arkasında durduğu için, bu şehir başardığı için, bu şehir fark yarattığı için verildi." dedi

Toplantıda daha sonra, mahalle muhtarları tek tek söz alarak çeşitli sorunlarını dile getirdi. Bakan Şahin ve diğer ilgililer, muhtarların anlattığı özellikle okul, emniyet binası, yol, sosyal tesis ve Tedaş ile ilgili sorunlarını not aldı. Tedaş ile ilgili çok sayıda şikayet gelmesi üzerine kurum müdürü konuşmaya davet edildi

"YA ÇÖZÜLECEK YA ÇÖZÜLECEK"

Tedaş İl Müdürü Ali Akbağ, konuşmasında, Tedaş'ın Özelleştirme İdaresi'ne aktarılmış bir kuruluş olduğunu, bu nedenle birtakım yapısal değişiklikler olduğunu ve hizmet alımının ortaya çıktığını, müteahhit marifetiyle işlerin yapıldığını ifade etti.

Kurum müdürü 25 yıldır Gaziantep'te olduğunu, gitmediği sokak kalmadığını, muhtarlarla da çok sık bir araya geldiğinden ve icraatlarından bahsederken

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Tedaş İl Müdürü Akbağ'ın konuşmasını keserek, şunları söyledi:

"Müdürüm hikaye okuyorsun, senin para problemin yok, senin yönetim ve tahsilat problemin var. Her seferinde biz muhtarlarla toplanıyoruz sen 'şunları şunları' yaptık, 'bunları bunları yapacağız' diyorsun. Bana göre hikaye okuyorsun."

Bu işin bu şekilde götürülemeyeceğini ve muhtarların dile getirdiği sorunların bir ay içinde çözülmesi gerektiğini belirten Şahin, Akbağ'a hitaben,"Ya çözülecek ya çözülecek" dedi.

"YA YAPACAK YA GİDECEK"

Tedaş İl Müdürü Ali Akbağ'ın kendisinin kardeşi olduğunu, onu sevdiklerini ancak memleketi daha çok sevdiklerini dile getiren Bakan Şahin, şunları anlattı:

"O yüzden bu memleketin bu sorunlarını çözemeyip her toplantıda gelip yalnızca konuşup gidecek olursak biz buna müsaade edemeyiz, biz ekip olarak da eğer bir ay sonra baktık bir düzelme yoksa... Bu işte para pul meselesi yok, bu işte yönetim, bu işte bir kabiliyetsizlik ve ciddi bir iradesizlik var. Yönetimine hakim değilsin. 186 çalışmıyorsa, bir muhtar bana ulaşıp sana ulaşamıyorsa bu sorun. Kusura bakma Ali Bey biz kardeşiz ama herkes işini iyi yapacak, ya yapacak ya gidecek, başka hiçbir çaresi yok."

Bakan bu sözlerinin ardından şöyle devam etti:

"Ben çok net bir şekilde bunu söylüyorum bu benim için de geçerli. ya yaparım ya giderim, çok net bir şekilde bunu söylüyorum. Ben bu notları aldım ve bir ay sonra tek tek her bir mahalle muhtarıyla konuşacağız. Düzelmediyse, genel bir düzelmeyle ilgili bir irade yoksa bu ekip toplanacak ve gereğini yapacak. Bu benim için de geçerli valim için de geçerli, belediye başkanı için de geçerli. Biz nasıl milletin önüne gidip hesap veriyorsak, muhtar nasıl gelip hesap veriyorsa, kardeşim atanmışlar da ya işini yapacak ya da gidecek, başka çaresi yok." (kaynak AA)

************                                        *******************                     *********************

BİZ DE DURUM NE HALDEDİR?

Sayın Bakan diyor ki; “Gaziantep arkamızda durduğu için biz bu makamdayız. Gazianteplinin sorunu çözülecek. Biz bu sorunları çözmek için varız”

Bu sözlerin üzerine ilave edebileceğimiz bir söz yok.

Kahramanmaraş’ta Eğitim, Sağlık, Ulaşım ve en önemlisi de YÖNETİM noktasında sorunlar var.

Bu sorunları da zaman zaman siyasiler ile paylaşıyoruz. Doğru söylüyorsunuz diyorlar ama, sonuç alınmıyor.

Bizim vekillerimiz diyor ki; “Biz yönetime karışmıyoruz. Bakanlıkların kararlarına karışmıyoruz. Ancak bir sorun var ise ilgili bakanlara söylüyoruz”

Kusura bakmayın da, Bakan Şahin’in fırça attığı müdür, kendine bağlı bir müdür değil.

Bakan ne diyor; “Sen pasifsin, yönetim sorunu yaşıyorsun. Ya bu işi yapacaksın ya da gideceksin!”

Bizde çalışmayan bir yönetici için bu sözü söyleyecek bir yiğit var mı?

Bir bayan Bakan bu tepkileri yüzlerce muhtar ve davetliler huzurunda veriyor, vererek Gazianteplinin hakkını koruyor.

Ve biz bunları konuşmaya bile korkuyoruz.

İster vekil olsun, ister gazeteci olsun…

Hepimizde hakkımızı isterken yüksek sesle söyleme yürekliliğini bile gösteremiyoruz.

İşte Kahramanmaraş bundan kaybediyor.

Sayın Bakan Fatma Şahin’i en kalbi duygularımla selamlıyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri