Çalıştay “Lütuf” mu?

.

Biliyorum, yazıyı okuyunca diyeceksiniz ki: “Ya Veli Karalar, ne memnuniyetsiz bir adamsın; hiçbir şeyden memnun olmuyorsun sende arkadaş!” diyeceksiniz!

Haklısınız.

Ama, ben de haklıyım. Haklıyım çünkü; Kahramanmaraş’ın, cumhuriyet kurulduktan bu yana süregelen kötü talihine bakarsanız haklı olduğum apaçık ortada!

Diyelim ki, zamanında (çeşitli nedenlerden ötürü) “cumhuriyeti kuranlar”a “ters” düştü, iktidarlara yaranamadı, oy verdiği parti iktidar olamadı, şöyle oldu böyle oldu.. Peki son dokuz yıldır n’oluyor kuzum?

Ha, n’oluyor?

Dokuz yılda, gelişen teknolojiyi de göz önünde bulundurursak, Maraş gibi bir şehir sıfırdan kurulur!

Defalarca yazdığım şeyleri tekrar etmek istemiyorum.

***

Yıl 2002 3 Kasım.. Ak Parti iktidar!

Ak Parti’nin kısa vadede ve en önemli projeleri arasında bölünmüş yollar en ön plana çıkıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerek bölünmüş yollar, gerekse geçmiş iktidarlar dönemlerinde ağır aksak işleyen projelere hız verildi. Karadeniz Sahil Yolu ve Bolu Tüneli gibi dev projeler tamamlandı.

Öte taraftan taahhüt edildiği üzere birçok bölgenin, ilin bölünmüş yolları da tamamlandı.

***

Yıl 2011 15-16-17 Eylül: Ak Parti yine iktidar ve daha güçlü. Birçok kurumda kadrolarını yerleştirmiş, icraatlar için bahanesi kalmamış. Ak Parti’nin çıkardığı her kanunu veto etmeyi üzerine “farz” gören Sezer Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılalı tam dört yıl olmuş. Yargısından askeriyesine, bütün kurumlar “diz”e gelmiş!

Gazetelerde, internet sitelerinde bir haber göze çarpıyor: “Göksun-Kahramanmaraş yolundaki tüneli’n ihalesi yapıldı.”

(!!!!)

Ve biz buna seviniyoruz.

İki referandum beş seçimde, iktidar partisini hep rekor oyla desteklemiş Kahramanmaraş halkı dokuz yıl sonra böylesi bir habere seviniyor. Sevinmek zorunda bırakılıyor!

Oysa memleketin her bir köşesinde bir birinden çılgın ve uçuk projeler hayata geçerken, bizim Göksun yolunda çalışmalar bölük pörçük ancak “tosbağa hızı”yla ilerliyor.

Gaziantep yolu desen ha keza!

“İhalesi yapıldı” diyor. “Tunel bitti, yol ulaşıma açıldı” denmesi gerekirken!

Oysa daha başlamadı bile.

Ne zaman başlanacak, kaç yıl sürecek belli değil! Eğer çalışma hızı, yolun diğer etaplarında olduğu gibi devam ederse yandık ki ne yandık. En az üç yıl...

***

Ve biz sevinmeye devam ediyoruz şehrimizde çalıştay yapıldı diye...

Ve hem 5 bakan denilip 3 bakanla kurtardığımız çalıştaya…

“Konteyner sınıflar”da ders görürken, ikinci öğretim yılına başlayan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde bir spor salonu, bir resim atölyesi ve bir müzik sınıfı dahi bulunmazken, eğitimdeki başarımız sürekli gerilerken, eğitimin ele alınmadığı çalıştaya…

Sonuç bildirgesi bile henüz ortalarda olmayan çalıştaya…

Basının alınmadığı, Kahramanmaraş hakkında ne konuşulduğunu bilmediğimiz çalıştaya…

***

İster misiniz Maraş için sürpriz bir proje olsun. Hani biraz “gizli” tutuldu ya! Ona mukabil..

Olur mu olur.

Ne de olsa ümit fakirin ekmeği..

***

Beyler; hiç ama hiç kimse, bütün bunları bir “lütuf”muş gibi algılamamalı. Basın da bunu bu yönde yansıtmamalı. Zira şu saatten sonra yapılan her icraat, her adım, bir lütuf değil; aksine MECBURİYETTİR!!!!

Tamam, çalıştayı eksik yanları olmasına rağmen(!) bir gayret ve bir şeylerin değişeceğinin işaretleri olarak değerlendirebiliriz. Belli ki, başta Sayın Mahir Ünal olmak üzere bu projeye hayat verenlerin içinde gerçekten samimi insanlar var. Bu samimiyet ve gayretin sonuçları inşallah memleketimize hizmet olarak döner artık.

Ve biz buralardan, ardı ardına yapılan hizmetleri konu edindiğimiz yazılar yazarız.

Sevgiyle kalın.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri