Cumhuriyet ve Kahramanmaraş'ın Kurtuluşu

.

Dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde huzur ve coşku içinde kutlandı. Batı kentlerinde ki kutlamalar ile Kahramanmaraş’ı karşılaştırınca doğrusu biraz utandım.

Kahramanmaraş ki, Türk İstiklal Savaşının ilk meşalesini yakmış, düşmana ilk kurşunu sıkmış ve düşmanı memleketinden ilk çıkarmış şehir.

Bu şehirde Cumhuriyet Bayramı bir başka anlam ile kutlanmalıydı. Ülke ve millete din adına düşmanlık besleyen, Cumhuriyete, Atatürk’e, Kuvayı Milliye’ye her fırsatta hakaret eden, küfreden meczuplar her yerde olduğu gibi ne yazık ki bu güzel şehrimizde de mevcutturlar.

İslam’ın bir ahlak dini olduğundan bi haber olan bu insanlar başkalarına iftira, gıybet ve dedikodu yapmayı, onlara itibar suikastı yapmayı marifet sayarlar. Utanmadan bunu da İslam adına yaptığını söylerler.

Böyle ahlaksız ve Allah’tan korkmayan insanların şerrinden Allah bizi uzak eylesin diyorum.

29 Ekim tatil değil bir bayramdır. Resmi dairelerin tatil edilmesine karşıyım. O gün bütün Kamu kurumları açık olmalıdır. Kurumlara gelen vatandaşlarımıza çay, tatlı ikram edilmelidir. Çünkü Bayram’da muhabbet vardır, sevgi vardır, birlik vardır.

Kahramanmaraş düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını idrak etmenin mutluluğu içindedir.

Ne yazık ki, halktan kopuk kenti tanımayan insanlardan oluşturulan kutlama komiteleri yapacakları etkinlikte halkın katılımı odaklı düşünemedikleri için diğer törenlerden farksız, ruhsuz bir kutlama etkinliği olacağını üzülerek görüyorum.

Nitekim bunu 6. Kitap ve kültür Fuarında da net bir şekilde görme ve gözlemleme imkânı buldum. Konusu olmayan, bir bakış açısı bulunmayan fuarlar iş olsun diye yapılan ve hiçbir amaca hizmet etmeyen hizmetler olarak toplumun gözüne çakılmaktadır.

Yarın Kurtuluş’un simgesi merhum Abdal Halil Ağa için bir etkinlik düzenleniyor. Bu etkinlikte Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri nerede?

Bu önemli etkinlik için düzenlenen afişlerde resmi kurum olarak sadece Gençlik Spor İl Müdürlüğünün adı geçiyor. Kahramanmaraş Tarih Platformu bunu üstlenmiş. Tebrik ediyorum. Şimdiden ellerine sağlık, inşallah arzu edilen katılım sağlanır.

Geçen yıl yaptığımız TV programlarında Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunun 100. Yılı etkinliklerini son altı aya yayalım bunun için Belediyeler, Üniversite sorumluluk alsınlar diye söyleyip durmuştuk. Biz bunlarla uğraşa duralım Gaziantep şehri 100. Yıl etkinliklerini Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapacaklar….

Bizler şehre dair ömür tüketip bir proje oluşturma için emek verirken, mücadele ederken, şehirde insanlar gazetecilere iftira atma, onların itibarlarını azaltma gayret ve çabası içine girmişlerdir.

Bir şehirde kamuoyu yapıcıları güçlü değilse o şehir fitneye, iftiraya mahkûm olur.

Bu gün Kahramanmaraş tamda bu durumdadır.

Görünen o ki, bu sığ anlayış bu iftira kültürü bu şehirde daha çok büyük yaralar açacaktır.

Bu da Siyaset ve Bürokrat eliyle yapılıyor. Ve onlarda bize yaşattıklarını yaşamadan ölmeyeceklerdir.

Üzüntüm o ki, Kahramanmaraş 100. Yıl kutlamaları da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gibi ruhsuz, halktan uzak gerçekleşecektir. İnşallah bizim torunlarımız Kurtuluş’un 200. Yılında bizden daha iyi bu kutlamaları yapar diye dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!....

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri