Dostluk kavramı; sözlükte dost olma hali ve dostça davranış olarak açıklanmaktadır. Kavramın tanımından hareketle, ‘hal’ ve ‘davranış’ planında dostluğun içiçe olduğunu görüyoruz. Dostluğun pırıltıları insanı bir ‘hal’e ve ‘davranışa’ sürüklemektedir. ‘İyi hal’ ve ‘güzel davranış’ dostluk kavramıyla ilişkilidir.
Soğukluklar, kabalıklar, törpülenmeye muhtaç olan tüm taraflar ‘dostluğun sıcaklığıyla’ eritilip stilize edilir, öyleyse dostluk kavramının ‘estetik’ kavramı ile de ilişkisi vardır. Stilize olan her bir ‘şey’ estetikle bu hale gelmiştir, estetiği de canlı ve diri tutacak ‘dostun’ ta kendisidir.
Fethi Gemuhluoğlu ‘Dostluk Üzerine’ yazdığı bir küçük yazında ‘İnsan fikre dost olunca tarihe, coğrafyaya, ormana da dost olur. Ağaca da dost olur…’ demiştir. Evet, dostluklar kurulduğunda insan için kâinat; büyük bir dost havuzudur. Bu havuza girer insan, dostluğun sıcacık suyuyla yıkar tüm kirlenmişlikleri, bir daha kirlenmemek üzere çıkar o havuzdan…
Dostluk kavramının bir diğer ilintili olduğu konu da ‘aşk’ konusudur. Aşk, aşkın olmaktan, âşık ise ‘sarmaşık’ gibi hayata sarılmaktan kendini alamaz. Dostlukla başlayan ilk sürecin varacağı nihai nokta aşktır.
DOSTLUK GRUBU EN GÜZEL BİRLİKTELİKTİR
Merkezine ‘dost’ kavramını alan bir grup onlar… Kendisine dost olanlar, kendileri ile barışık olanlar… Tarihe dost olanlar, şehre dost olanlar, ülkemize dost olanlar… Dost, dostuna zarar verebilir mi? Zararsızlık demektir dostluk, çıkar gütmeden bir araya gelebilme şuurunun göstergesi… İşte bu sebepten DOSTLUK GRUBU en güzel birliktelikten doğmuştur. Çünkü merkezinde ‘dostluk’ vardır.
DOSTLUK GRUBU DERNEĞİNİN ÖNEMİ
Birlikteliğin en güzeli olan bu DOSTLUK Grubunun Başkanlığını Abdurrahman Akbaba yürütüyor. DOST-DER, 7 Kasım 2014’de ‘maksat iyilik olsun’ doğrultusunda Abdurrahman Akbaba, Veli Karalar, Gökhan Gökşen ve Adem Çetinkaya tarafından kurulan, her türlü siyasi mülahazadan uzak ve herkese ve her kesime eşit mesafede duran, sadece iyiliklere aracılık eden ve vesile olan Yardımlaşma ve Dayanışma hareketidir.
DOSTLUK GRUBUNUN DAİM OLMASI DİLEĞİYLE
Dostluk Grubu Derneği, modernizenin unutturduğu ‘dostane ilişkileri’ tekrar hatırlattığı, ‘dost’ kavramı etrafında bir grup olduğu, beraber olabilmenin şuurunu yansıttığı, birliği merkezine alıp sıcacık dayanışma ruhunu göstermesi ve sergilemesi adına gayet önemlidir. DOSTLUK GRUBUNUN DAİM OLMASI DİLEĞİMİZİ YİNELEYELİM…
ABDURRAHMAN AKBABA ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR
İnsanın, önce kendisine, sonra tabiata, daha sonra da; ‘iyiyi-doğruyu-güzeli’ merkezileştirmesi için dostluğa ihtiyacı vardır. Dostluk, hem iyidir, hem güzeldir, hem de doğrudur. Bunları dert edinen, bu kavramların kaygısıyla gecesini gündüzüne katan Abdurrahman Akbaba, şehrimiz adına önemli bir değerdir. Nerede bir faaliyet olsa, nerede bir ’hayırlı’ ve ‘güzel’ bir hareketlilik olsa Abdurrahman Akbaba oradadır.