Yerel seçimlerin üzerinden iki yıl geçti. Beş yıllık sürenin ikisi gitti kaldı geriye üç. Bu geçen süre zarfı içinde Kahramanmaraş’a yapılan hizmetler hakkında kısa bir yolculuğa çıkalım istedim. Çıkalım bir gezelim şehri, neler değişti ve neler değişmeye yüz kıldı.
Çılgın projelerle başlayan yarışta şu an bu hizmetlerin ne kadarı gerçekleştirildi? Beşte ikisi geride kalan başkanlık sürecinde verilen vaatlerin de beşte ikisi gerçekleşti mi?
Ne çılgın projelerdeyim nede akıbetlerinden gündem konusu oluşturacağım. Doksan iki projenin yapılabilirliği zaten ilk açıklandığı günden itibaren imkânsız demiştik. İmkânı var ama beş yıllık süre zarfı içinde imkânsız diyorum. Kısa vadede yapılabilecek projeler yapıldı mı? Bakış açısını bu taraftan alalım. Elle tutulur gözle görülür yapılan hizmetleri sıralayacak olursak ilk aklınıza geleni bir köşe not edin lütfen. Not defterinize yapımı şehre artı oldu dediğiniz ne kadar çalışma varsa sıralayın. İlçeler de dâhil olsun, hizmet konusunda. Hafızanızda bir gezinin, sonra Büyükşehir Belediye internet sitesine girip projeleri (tamamlanan, devam eden ve yeni) hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
İlk aklınıza gelen sanırım Menzelet mesire alanı olmuştur, sonra toplu taşıma da dönüşüm, Ulu Cami alt geçidi, taziye evleri, ilçelerde yapılan mesire alanları, halı sahalar, asfalt çalışması. Sosyal Belediyecilik de şehrimiz gerçekten muhteşem çalışmalar yapıyor. Kültür Daire Başkanlığı atlında üç müdürlük var sanırım ve işleri belediyenin ‘’gülen yüzü’’ olmak. Kamek Kursları, Engelliler Şube Müdürlüğü de vazgeçilmez diğer müdürlükleri. Şunu da ekleyebiliriz dediğiniz tamamlanan, şehre artı katan bir proje varsa onları yazmanızı istirham ederim.
Yapmakla yükümlü oldukları Yol, su, imar, toplu taşıma, temizlik, park bahçeler gibi hizmetleri bir köşeye bırakırsak geçen bu süre içerisinde tamamlanan marka bir proje göremiyoruz. Artı değer katacak projeleri bekliyor Kahramanmaraş. Yapılması gereken hizmetler kaliteye ulaşmış durumdadır. Bunun için Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u kutluyorum.
Menzelet Mesire Alanı gerçek bir yatırımdır. Toplu Taşıma gerçek bir başarıdır. İki tane göze dişe dokunur çalışma. İki yıllık süre zarfı içinde iki adet çalışmadan söz edebiliyorum sadece.
Bundan sonra ki 3 yıl Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu şehre katkısını ortaya koyacak. Neler yapılacak ve neler bu 3 yıl içine sığacak bilemeyiz. Şehrin her tarafında asfalt çalışması var, parke çalışması var, çiçek çalışması var. Göz boyama işler hayliyle fazla. Olması gereken işler mi? Evet şehre güzellik katmak gerekli ama önce şehri düzene koymak gerekli.
Anıt Kavşak desem kimse bilmez, madalyalı kavşak diyeyim; 6 ay gibi bir zaman oldu. Biterse nasıl bir kavşak olacak merak ediyorum. Eskisini aratmasın yeterli. Güzel olacak diye umut ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Proje üretir, diğer kurumlar da bunu gerçekleştirir. Kara yolları bizim şehrimizde yavaş çalışıyor, büyükşehir yavaş çalıştığı için olsa gerek.
Sümbüllü vadisi ise yeter artık dedirtecek kadar uzadı, açılsa da şehrin trafiği rahatlasa artık diyoruz. Geriye kalan 3 yıllık hizmet içerisinde şehre ne yapılırsa ve bu şehre artı değer katarsa, bu başarı Büyükşehir Başkanı Fatih Mehmet Erkoç hanesine yazılacaktır. Çılgın projelerin yarısı bu şehre kazandırılsın, şehrin tarihine en büyük imzayı atan BAŞKAN olarak tarihe geçecektir ‘’Sayın Fatih Mehmet Erkoç‘’
Kentsel dönüşüm mevzusu başlı başına bir konu olduğu için ayrı bir köşe yazımızda dile getirelim istedim. Çünkü bu şehir yeni kimliğini kentsel dönüşümle birlikte kazanacaktır.
Bir Bakanımız var, Bakan demek hafif kalır; yılların bakanlık yapmış vekillerine taş söktürür. Şehre katkısı büyük olacaktır. Ve her defasında Bakanımızın da dile getirdiği ‘’ Projeler konuşsun’’ isteği hayat bulmaya başlamıştır. Bakanımız ve Başkanımız, Kahramanmaraş’a yapılacak kalıcı hizmetler kadar tarih de yerleri olacaklarını unutmamalıdır.
Kısa ve uzun vadeli projeler hız kazanmalı, göze dişe dokunur kalıcı hizmetler gün yüzüne çıkmalıdır artık.
Turizm konusunda, kendi şehir dinamiklerimizi oluşturmak zorundayız. Yayla kültürü fazla olan şehrimizde yaylalar da kurulacak olan bir bazlama ocağı dahi turizme katkı sağlayacaktır. KADAK ekibine ve Sait Kılıçsallayan hocama çok iş düşüyor. Şehre gelen kâfilerle birlikte hemen hemen tüm güzellikleri tekrar tekrar geziyor. Bir nevi ücretsiz tur operatörlüğü yapıyor. Bu tur gezileri daha da çoğaltılmalı ve gidilen noktalara bir tesis kurulması ile şehrin turizm noktasında daha da Cazibe merkezi haline geleceğine inanmaktayım. Ne diyelim, bir umut ; ‘’ Her şey güzel olacak Kahramanmaraş için.’’
Kalbinizden dua, evinizden huzur, iş yerinizden bereket eksik olmasın.
Muhabbetle kalın…