Bu haftaki köşemi Semih Kızıldağ ve ekibinin kurduğu bir sivil toplum hareketi olan Gönüllü Genç Girişimler Hareketi’ne ayıracağım. Sosyal sorumluluk temasını referans alan bu dernek 15 Ocak 2015 tarihinde kurulmasına rağmen aktif, duyarlı genç ve dinamik kadrosuyla Türk basınında kısa bir zaman diliminde sesini duyurmayı başardı. Özellikle yerel basının imkânlarını başarıyla kullanan dernek kimsenin dokunamadığı insanlara dokunmayı onlara ulaşmayı başarmış görünüyor.
Dernek yöneticileri ve üyeleriyle daha önce konuşmacı olarak katıldığım Hitit Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kongrede tanışma ve sohbet etme imkânı buldum. Bilimsel bir platformda tanıştığımız dernek üyeleriyle, gerek sundukları bildiriler gerek kahve arası yaptığımız sohbetler ile toplumsal konulara duyarlı bireylerle tanışmış olmanın mutluluğunu tattık.
Dernek başkanı Semih Kızıldağ ve Aktif Yaşam Kulübü üyelerinin organizatörlüğünde gerçekleştirilen kongrede faaliyetlerini nasıl bir disiplinli ve koordinasyonlu bir sistemle inşa ettiklerini gördük. Yakın bir zaman diliminde “ES” isimli bir kitap yayınlayan Dernek yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Ömür Dinç’in nefis bir sunumuna ve eğitim hususundaki tecrübesine şahit olduk.
Hızlı bir büyüme sürecine giren dernek bir yıl gibi kısa bir sürede 20 ilde temsilciye erişti. Kendi bünyesinde verdiği kişisel gelişim seminerleriyle üye profilinin çıtasını yükseltti. Bir Vefa Bin Huzur, Hep Beraber Isınalım, Kişisel Gelişim Seminerleri gibi ses getiren projelere imza attı.
Şimdi ise dernek tarafından “Geleceğin Kütüphanelerini Beraber İnşa Edelim.” sloganı ile yeni bir kampanya başlatıldı. Gaziosmanpaşa Belediye ile işbirliği halinde yürütülecek kampanya için dernek üyeleri çoktan kollarını sıvadı. Proje ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Semih KIZILDAĞ “ Ekipteki arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü Başkanı olduğum dönemde de beraber omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımız veya proje paydaşlarımızdı ve daha önce defalarca kitap toplama projelerindeki kitapları adreslerine bizzat teslim ettik şimdi ekibimize yeni katılan arkadaşlarımızın yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediyesi gibi sosyal ve kültürel projelere önem veren bir ekibi de bu projede göreceğiz ve bu bizim amacımıza ulaşmamız açısından önümüzü oldukça açan bir gelişme. Gelecek kuşaklardaki kardeşlerimizin hayal dünyalarında ve gelecekle alakalı hedeflerinde bir ışık yakabilirsek ne mutlu bize, ülke olarak bu projeye sahip çıkmak ve kardeşlerimize destek olmak hepimizin asli görevlerindendir diye düşünüyorum ve kısa sürede kitapları ihtiyacı olan okullar için toplayıp teslim etmeyi umut ediyorum.”dedi.
Hollanda da yüzde 60 olan gençlerin sivil toplum kuruluşlarına katılım oranı, ülkemizde yüzde 5 dolaylarında. Gençlerin dinamizminde yükselen bir ülke hayal edin! Çok da uzak değil. Yeter ki gençleri öteleme ve güvensiz bir tavırla özgüvenleri törpülemek yerine onlara itimat edip desteklerimizi esirgemeyelim.
Ne acıdır ki geleceği inşa edecek gençlerimiz yüksek işsizlik ve kısıtlı iş imkânları sebebiyle kendi geleceklerini kurtarma telaşı içerisinde. Ülkenin istikbali için istifade edilebilecek eşsiz bir kaynak olan bu enerji gelecek kaygısına harcanmaktadır.
Bu nedenle bu soruna bir an önce el atılmalı ve parlak bir istikbalin mimarları olacak gençler gelecek kaygısından kurtarılmalıdır.
Bu vesile ile topluma dokunan önemli projelere imza atan ve daha nicelerine atacak olan Gönüllü Genç Girişimciler Hareketi yöneticileri ve üyelerine çalışmalarında kolaylıklar diler, diğer gençlerimize örnek olmalarını temenni ederiz.
Gençlerin enerjisinin gelecek kaygısıyla heba edilmediği bir ülke dileğiyle…