Saysanız, bir elin parmakları kadar yoktur dünyaca tanınan insanımız. Onlardan birisiydi Yaşar Kemal. Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilmiş ama nobel verilmemişti.
Uzun sayılacak bir süre 93 yıl yaşadı. Kürt olmasına rağmen Türkçe konuştu, Türkçe yazdı. Kardeşlikten ve barıştan yanaydı. Ümidini hiç kesmedi, görse iyiydi ama barışı göremedi…
Herkesin arkasından konuşulduğu gibi Ustanın da arkasından konuşulmaya başlandı bile. Ne diyelim ki, mekânı cennet olsun, Allah günahlarını affetsin…
Dershaneler
Geçmiş yılların Şubat ayında hemen her gün bir dershane tarafından STS yapılırdı. Milyonlarca öğrenci hiçbir ücret ödemeden bu sınavlara girerdi. Sınava girenlere birde hediyeler verilirdi. Bu günlerde dershanelerden çıt çıkmıyor. Anayasa Mahkemesinde görüşülen davanın kendi lehlerine sonuçlanacağından ümitli idiler. Haşim Kılıç’ın erken emekliliğiyle birlikte ümitlerini yitirdiler.
İçlerine sinse de sinmese de çoğu “Temel Liseye” dönüşmek için başvuru yaptı bile. Hiç kimse doğru düzgün Temel Lisenin nasıl bir müfredat uygulayacağını bilmiyor.
Dershaneler öğrenciyi etkilemede hep çok başarılı oldular. Bundan sonra ne yapacaklarını bekleyip hep beraber göreceğiz…
Büyükşehir Belediyemizden Ücretsiz YGS
Büyükşehir Belediye Başkan vekili ve Eğitim komisyonu Başkanı Muharrem Erantepli kardeşimiz. Muharrem Bey çok deneyimli ve başarılı bir eğitimcidir. 12. Sınıfta okuyan öğrencilere ücretsiz YGS projesi belli ki Sayın Erantepliye ait. Sınav tüm liselerde 05 Mart 2015 Perşembe günü yapılacaktır.
Dershanelerin sınav yapamadığı bir ortamda böyle bir projeyi hayata geçirdiği için gençlerimiz adına Sayın Erantepli’ye teşekkür ediyoruz. 12. Sınıfta okuyan tüm öğrencilerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve sınava mutlaka girmeli diyoruz.
Ebrar Vakfı ve Usare
Şehrimizin insanına her alanda hizmet eden Ebrar Vakfı “USARE” isimli bir dergi çıkarmış. Dergi; “Aylık Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi” olarak yayın hayatına başlamış. Nejat Karpuzoğlu tarafından hazırlanan derginin kapağı bakanları “Sırlı bir yolculuğa çıkartarak Osmanlı dönemindeki sahafların gizemli dünyasına götürüyor ” denilebilir. Yazar seçimine bakıldığında, ilk sayı olmasından kaynaklanan bir titizlik ve zenginlik görülüyor. Başyazıyı Nedim Tepebaşı ağabey kaleme almış. Dergide; Ramazan Avcı, İhsan Yücel, Mustafa Okumuş ve Mine Demir ustaların birer denemesi, Ali Kemal Nacaroğlu’nun ve Nedim Tepebaşı’nın birer öyküsü, H. Ali Özturan’ın bir anısı ve Ümit Parsıl’ın bir makalesi yayınlanmış, hepsi iştah açıcı, bir çırpıda okunan yazılar.
Yalçın Yücel, İnci Okumuş, Yasin Mortaş, Eshabil Karademir, Mehmet Mortaş, Ömer Karayılan, Emine Sevinç Öksüzoğlu, Harika Ufuk, Nevzat Kırkpınar, Işılay Yeşilsu ve Azerbaycanlı dost ozanların kaleminden çıkan birbirinden güzel şiirler süslemiş USARE’nin ilk sayısını.
Dergiyi Usta Gazeteci Yılmaz Akçakale verdi bana. Koca ustanın elleriyle bastığı ve harmanlayarak okurlarıyla buluşturduğu USARE’yi dostlarına takdim ederkenki haklı gururu ve gözlerindeki ışık görülmeye değerdi. İkinci sayısını heyecanla bekliyorum. Emeği geçenlere ve Ebrar Vakfına bu hayırlı hizmetinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum