Büyüklerimiz " hani nerde o eski bayramlar " diye çocukluklarındaki bayramları yad ederler ya. Bizler de şimdi, marketlerden ekmek aldıgımızda " hani nerde o eski ekmekler " diye söylenip duruyoruz.
Fırınlarımızdan çıkan ekmeklerimiz, sanki büyük bir mikro dalga fırından çıkmış gibi, dış kısmı kızarmış. fakat iç kısma inildiginde, hamur tabakası ile karşı karşıya kalmaktayız.
Çevre illerde, hatta Ilıca kasabamızda dahi çok kaliteli ekmekler çıktıgı halde, her nedense bu ekmek işini bu şehir, bir türlü beceremiyor.
Neden şehrimizde iyi ekmek çıkartılamaz? Kalitesi artırılamaz mı? diye düşünürken, Imdadıma Arasa camisi yanındaki belediyemizin tanıtım reklamlarından biri yetişti.
Bir yıldan beri faaliyette bulunan, ancak sayın başbakanımızın açılışını geçenlerde yaptıgı belediye halk ekmek fabrikasının reklamıydı bu.
? KATKI YOK, DOGAL VE SAGLIKLI ? sloganı ile halk ekmegimizin tanıtımı yapılmaktaydı.
Gerçekten halk ekmeklerinin, normal fırın ekmeklerimizden daha kaliteli oldugu söyleniyor.
Garibanlar için üretildigi halde, bazı varlıklı abilerimizin de tercihen halk ekmek aldıklarını da biliyoruz. Afiyet olsun diyoruz..
Ancak, cevabını bir türlü bulamadıgım,
kıl bir soru kafama takılıyor.
Halk ekmegin; kaliteli, katıksız, dogal ve saglıklı ekmek oldugunu anlıyoruz bunda mutabıkız.
Diyoruz ki, madem belediyemiz kendi ekmegini, diger ekmeklerden ayırt etmek için, katkısız, dogal ve saglıklı farklılıkları öne çıkarıyor, kendini kurtarıyor.
Peki halk ekmek dışındaki ekmeklerimizin hali nicedir?
Eger onlarda, dogal, katıksız ve saglıklı iseler neden belediyemiz bu farklılıkların reklamını yapmış?
Yoksa, katkılı, dogal olmayan ve saglıksız ekmekler mi yiyoruz ?
Eger saglıksız ekmek yiyorsak bunun vebalini alacak bir babayigit var mı?
Yok öyle degilse ekmegimiz neden ekmek gibi degil ?
Selam ve sevgilerle.