Kıbrıs Türklüğünün zirve ismi, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş Hakka yürümüştür. Türk milleti her zaman iftihar ettiği büyük bir önderini, dünya durdukça milli hafızalardan silinmeyecek yüce bir devlet ve siyaset adamını kaybetmiştir. Milletçe acımız büyük, hüznümüz ve kederimiz tarifsizdir.
Kendisi, ömrünün her aşamasında KKTC’nin, uluslararası toplumda eşit ve onurlu bir seviyeye gelmesi için örnek alınması gereken bir çaba göstermiştir.
Geçmişte işgal ve esarete direnen, bağımsızlık tutkusuyla Kıbrıs Türklüğüne umut ve heyecan aşılayan bu büyük devlet adamı yaşarken efsaneleşmiştir.
İnançlarına ve hedeflerine sımsıkı sarılması, doğru bildiklerinden asla geri adım atmaması, KKTC’nin tanınması ve kabul edilmesi için son nefesine kadar çırpınması kıyamete kadar hürmetle ve şükranla hatırlanacaktır.
Milli davamız olan Kıbrıs meselesi, onun bayraktarlığı ve müdahalesiyle yabancıların çekim alanına kapılmamış ve anavatan Türkiye’nin izinden şimdiye kadar ayrılmamıştır. Ümidim bundan sonra da ayrılmayacağı yönündedir.
KKTC; merhum Denktaş’ın aziz milletimize bir emaneti olarak bağımsız ve dayatmalara boyun eğmeyecek şekilde varlığını sonsuza dek muhafaza edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıslı soydaşlarımızın sembol ismi Sayın Rauf Denktaş’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Muhterem ailesine, sevenlerine, Kıbrıs Türklüğüne ve aziz Türk milletine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum.
Konuşulmayan “Eğitim” Sorunlarımız.
Bilindiği gibi Kahramanmaraş eğitimde sorunlu illerin en başında yer almaktadır. İlimiz, gerek Orta Öğretime Geçiş Sistemi olan SBS de gerekse Üniversitelerimize öğrenci yerleştirme sistemi olan ÖSS’de hep listenin sonlarında yer almaktadır.
SBS ve ÖSS sonuçlarıyla ilgili sayısal veriler bu sınavları yapan MEB ve ÖSYM tarafından en son 2009 yılında yayınlanmıştır. Kahramanmaraş 2009 yılında SBS İl başarı sıralamasında 302.594 Puan ortalaması ile 63. il olurken, aynı yıl ÖSYM tarafından yapılan ÖSS sonrasında % 17,06’lık kazandırma yüzdesi ile 57. il olabilmiştir.
Gerek MEB gerekse ÖSYM 2009 yılından beri illerin başarı sıralamalarını maalesef yayınlamamaktadır. Bu sebeple iki yıldan beri ilimizin SBS ve ÖSS başarı sıralaması bilinmemektedir. Bu durum ilin Milletvekillerini, Siyasilerini, Milli eğitim Müdürünü rahatlatmış, konuşanları susturmuş olabilir. Ama inanın ki sonuçların açıklanmaması doğru bir yaklaşım değildir. Dün MEB ve ÖSYM tarafından açıklanan istatistikî bilgiler ışığında hazırlanan raporlarla sorunlarımıza çözüm arayabiliyorduk. Bu gün ise bırakın çare aramayı eğitimde ne olup bittiğinden haberimiz bile yok.
“Kahramanmaraş’ın eğitimdeki yeri düne göre daha iyi” diyenlere kesinlikle inanmamalıyız. Çünkü bu söylemlerin, söylentiden öte bir değeri yok. Konuyla ilgili MEB ve ÖSYM tarafından açıklanan herhangi bir veri yok. Bu yüzden bu tür söylentilere gülüp geçmeliyiz.
Yeni Milli Eğitim Müdürümüz Hayırlı Olsun.
İlimizdeki eğitimle ilgili sorunları çözmek amacıyla yaklaşık 16 ay kadar önce 1966 doğumlu genç, dinamik ve geleceğe dair kişisel hedefleri olan Sayın NAS, Kahramanmaraş’ımıza İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Bu süre içerisinde kendisini izleyen her Kahramanmaraşlı gibi benim kanaatim, ‘Sayın NAS’ın çok iyi bir performans sergilediği ve görevde kalırsa birkaç yıl içerisinde sorunların tamamen çözülebileceği’ şeklindedir.
Durum böyle iken bir sabah, İl Milli Eğitim Müdürümüzün tekrar değiştiğini, “Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mesut ALKAN’ın ilimize milli eğitim müdürü olarak atandığını öğreniyoruz. Sayın ALKAN’ı tanımıyoruz. Kendisine haksızlık yapmaktan Allaha sığınırız. Kutluyoruz, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Fakat Sayın NAS’ın görevden alınmasına bir mana veremiyoruz. Bu değişikliğin “Ben yaptım oldu” mantığından başka bir izahının bulunacağına ise asla inanmıyoruz. Bir hukuk devletinde hala “Ben yaptım oldu” mantığı ile görev yapan siyasilerin ve de bürokratların olması ne acı…