Deprem korkusu ile başka illere gidenler, işçi , esnaf ve sanayici her kim varsa Kahramanmaraş'a dönmeli ve yeniden bismillah diyerek işine başlaması gerekiyor.
Dün bir kaç sanayici dostumuzla sohbet ettik: İşçi yok, boyacı yok, duvarcı yok, sıvacı yok, elektrikçi yok, kısaca inşaat işinde çalışacak kimse yok. Böyle olunca işi toparlamak zaman alıyor, geçen süre bizim için kayıp diyor.
Allah bir daha göstermesin , kimse istemez ama bir deprem oldu. Burada bize düşen görev işimizin başına dönerek ekmediğimize sahip çıkmaktır.
Sanayimiz ayağa kalkmalı ki üretim olmalı, ihracat olmalı ülkemize sıcak para girmeli , bundan herkes nasiplenmeli.
Kahramanmaraş'ta yıkım ekibine de birilerinin dur demesi gerekiyor. Özellikle il dışından gelen Mühendisler iki çatlak görünce ağır hasarlı orta hasarlı damgasını vurup gidiyorlar.
Depremin yıktığı yetmiyor gibi birde bu ekipler şehri yıkmaya çalışıyor bu yanlış, gereği gibi bakılmıyor, sağlam binalarda maalesef yıkıldığını görüyoruz.
Bir komşusu ile geçinemiyorsa, Şehircilik Müdürlüğüne "bizim bina ağır hasarlı" diye şikayet ediyor, evleri yıkılsın diye. Bu doğru bir yaklaşım değil. Buradan valimiz ve vekillerimize sesleniyorum bu konuya el atın lütfen.
Milli Servet , bir bir yıkılıyor.
Bir fabrika da bir direkte çatlak var ağır hasarlı verilmiş , bu sebeple elektrik yok, doğalgaz yok, su yok, fabrika kapalı. Oysa buna bir direği değiştir kontrole geleceğiz denmesi gerekir. Yada güçlendirme yap gelip göreceğiz denmesi gerekir.
Kimse sorumluluk almak istemiyor, kimse elini taşın altına koymuyor. Yıkın gitsin, iyi yıkalım da bu şehir kaç yılda geri yapa bileceğiz ?
1 milyon 280 bin nüfusun sanıyorum deprem sonrası 600 bine düşerse hiç şaşmamak gerek. Yıkım ekibi böyle yıkmaya devam ederse ne sanayi kalır, ne bu şehirde yaşayacak insan kalır!
Ömründe inşaat görmemiş kişiler şehri yıkıyor, lütfen buna dikkat edelim…