Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyesi ve oda sekreteri Abdurrahman ÜZÜM odadaki görevinden ve yönetimin kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Tam bir yıl önce 31 Mayısta, SMMM odasında hararetli bir seçim süreci yaşanmıştı. Bu seçimlerde Başkan Arif ŞEN beş kişilik yönetim kurulu üyeliğinin üçünü alarak başkan seçilmişti.
Şu anda istifasını sunan Abdurrahman ÜZÜM başkan Arif ŞEN listesinde yönetime girmişti. Daha yılını doldurmadan gerçekleşen böyle bir istifa, meslektaşlar arasında şaşkınlık yarattı.
SMMM odasında Abdurrahman ÜZÜM ün istifası, başkan Arif ŞEN’in iktidarını biraz zora sokacak gibi. Zira istifa eden Abdurrahman ÜZÜM ün yerine gelecek ilk yedek üye, muhalefet kanadından Abdulkadir ŞİMŞEK olacak.
Anlaşılıyor ki, önümüzdeki günlerde SMMM odasını hareketli günler bekliyor.
Başkan Arif ŞEN, meslektaşlar arasında sevilen, sayılan, sosyal kişiliği ile bilinen, kibar ve kimseyi kırmak istemeyen bir ağabey üstad olarak bilinir. Gelişmeler karşısında nasıl bir tavır alacağı, bu krizi nasıl yöneteceği merak konusu.
Ancak şu da bilinmelidir ki, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eğer farklı gelişmeler yaşanmaz ise, başkan Arif ŞEN azınlık iktidarı olarak kalırsa, her daim başının üzerinde demoklesin kılıcını hissedecek gibi.
Şu da bir gerçek ki; bu mesleğin mensupları sağ duyu ile her şeyin üzerinden gelirler. Kırıp dökmezler, fakat bir yerlerde bir yamukluk varsa da kendi aralarında düzeltmesini de bilirler.
Şimdi aşağıda Abdurrahman ÜZÜM’ün istifasına sebep teşkil eden kendi gerekçelerini, kendi ifadeleri ile aynen aktarıyorum.
“Yönetim Kurulu görev dağılımı yapılmasına rağmen; Oda Başkanı, yetki ve görev sınırı konusunda esnek davranmakta, görev ve yetki karmaşasına sebep olmaktadır. Gerek başkanın, gerek sekreterin, gerekse de saymanın görevini, bir kişi yapmaktadır.
Yönetim kurulu toplantıları gündemsiz toplanmakta, yapılacak işler konusunda önceden kurul üyelerinin görüşleri alınmamakta, tartışma ve fikir birliği oluşmamaktadır.
Dolayısıyla; başkan ve başkan yardımcısının dışındaki üyeler ve fikirleri yok sayılmaktadır.
Böyle bir “yönetim düşüncesi yapısı” içerisinde çalışamayacağım için istifa ettim.
İstifa kararım bir günde verilmiş bir karar değildir. Seçildikten sonra sıkıntılar ortaya çıkınca, başkanla paylaştım. Gidereceğini söyledi. Bazı sözler verdi. Ama olmadı. Mücadele ettim, gene olmadı. Seçildikten üç ay kadar sonra istifamı gündeme getirince; meslektaşlarım toplandı. Bizi bir araya getirdiler. Karşılıklı dinlediler. Yapılması gerekenler konuşuldu. Sözler alındı verildi. Ama gene düzelmedi.
Bunun üzerine, yönetim kurulu toplantılarında sessiz kalmayı tercih ettim. Bu çabam da fayda sağlamayınca, tepkimi yönetim kurulu toplantılarına katılmamakla gösterdim. Yaklaşık iki aylık bir sürece rağmen, bunun da bir faydası olmadığını görünce, istifa dilekçemi yazıp, yönetime sundum.
Beraber çalışmayı düşündüğüm insanlarla yola çıkıp, yarı yolda bırakılmak çok üzücü. Ama istifa da bir yoldur. Belki benim başaramadığımı, benim yerime gelen meslektaşım başarır. İstifam, belki “Yönetim kurulunun olması gerektiği gibi çalışması için” bir vesile olur diye düşünüyorum. “
Her şeyde bir hayır vardır diyoruz. Alınan bu kararın SMMM odasına ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.
Selam ve sevgilerle.