Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesince tertiplenen Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı bütün güzellikleriyle devam ediyor.
20-29 Kasım tarihleri arasında bölgenin en büyük kitap fuarına, yurt genelinden yayınevleriyle birlikte 220 civarında şair ve yazarımızın katılıyor. Her gün sabah akşam, çok geniş ziyaretçi kitlesi, öğrenciler, kitap meraklıları, yediden yetmişe Kahramanmaraşlılar burada buluşarak, şair ve yazarlarla sohbet ediyorlar, kitaplarını imzalattırarak fotoğraf çekiliyorlar.
Karacaoğlan'dan Necip Fazıl'a, Yedi Güzel Adam'lardan Bahattin Karakoç’a şiirimizde, edebiyatımızda söz sahibi olan birçok Kahramanmaraşlı şair ve yazarlarımızda 2.Kitap ve Kültür fuarında okuyucularıyla buluştular.
Fuarda birbirinden değerli Kahramanmaraşlı şair ve yazarlarımızda yer aldı. Bu değerler arasında yazdığı kitaplarla, geniş okuyucu kitlesiyle dikkat çeken Kahramanmaraşlı bir yazarımız daha vardı.
Tarihçi yazar Mehmet IŞIK, kendisiyle kitaplarını imzaladığı Yediveren yayınları standında görüştüğümüzde, yapacağımız fuar sohbetinin burada değil de Kahramanmaraşlı şair yazarlar için ayrılan standta yapmamızın daha uygun olacağını belirterek bizi orada misafir etti. Bu şehrin bir evladı olarak gösterdiği Kahramanmaraşlılık sevgisi ve hassasiyeti içinde teşekkür ederiz.
Tarihçi yazar Mehmet Işık, Kahramanmaraş'ta doğdu. ODTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde eğitim ve öğretimini tamamladı. Şimdi ise Kahramanmaraş’ta Kipaş eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapıyor.
Kendisi ile yaptığımız sohbette kitapları hakkında bilgilenmek istediğimizde şunları söylüyor:
Yayınlanmış on kitabım var. Türkiye’nin Karanlık Penceresi, Bir Ulu Destan Çanakkale 1915, Türklerin Kültür Kökeni ve Etnik Yapısı, İğneli Tahtın Sultanları, Atatürk Dinsiz mi? Türkiye’nin Derin Tarihi, Bizans’ta Çanlar sustu 1453, Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor gibi eserler.
Son çıkardığınız “Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor” kitabınız fuarda çok rağbet gördü kitap hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Kitap roman türünde kaleme alındı. 1915'ten başlayıp 2015'e, bugüne, ulaşan Anadolu'nun bilinmeyenlerini, tarihin sır dolu labirentlerini dolaşarak, Türkiye'nin derin tarihini nakış nakış işlemeye çalıştık. Okuyucularımızın Kripto Ermenileri, bin yıldan bu yana süre gelen Haç ile Hilal'in savaşını, İŞİD ve PKK gibi yakın dönem terör şebekelerinin gerçek yüzlerini görme fırsatını bulacaklardır...
Metehan'dan günümüze dek varlığını sürdüren, varlığını Türk milletinin vicdanına borçlu olan Teşkilat-ı Mahsusa'nın, yeni bin yılın ilk yıllarında yeni yüzüyle, yeni misyon ve vizyonuyla uyanmasına şahit olacaklardır...
Yeni bin yıla başlarken, Alem-i İslam’ın ve Türk Milleti'nin stratejisini ve gelecek planlarının ne olduğunu öğrenmek ve anlamak isteyenler mutlaka bu kitabı okumalını tavsiye ederim.
Kahramanmaraş 2. kitap fuarının şehrimize katkısı hakkında gözlemleriniz nelerdir?
Kahramanmaraş Kitap Fuarı şehrimize kültürel anlamda büyük bir kazanç sağlamıştır. Ayrıca şehrimizin tanıtımı açısından da olağanüstü güzel bir etkinlik olmuştur. Genç yazar arkadaşlarımızı kitap çıkarma hususunda cesaretlendirmiştir. Yediden yetmişe Kahramanmaraş halkının ilgisini ve alakasını çeken Kitap Fuarı insanımızın kitapla, kitapların yazarlarıyla tanışmasına katkı sağlamıştır. Başta Büyükşehir belediye başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç beye ve bu organizasyonda katkısı olan herkese teşekkür ederiz.
Gördüğüm kadar sizin standın önünde okuyucularınız hayli fazla, kitap satışlarınız nasıl gidiyor? Bilgilendirebilir misiniz?
Kahramanmaraş Kitap fuarında gördüğüm yoğun ilgi nedeniyle; Türkiye’nin Derin Tarihi, Türklerin Kültür Kökenleri ve Etnik yapısı, 1915 Çanakkale Destanı, adlı kitaplarımızın tamamı tükendi. İstanbul’dan yeni baskısını bekliyoruz.
Hamdolsun son Kitabımız “Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor” ve Niyazi Kara beyin “Çeşm, Katreden Ummana” adlı kitaplarımız Kahramanmaraş Kitap Fuarının en çok satan kitaplarının başında geliyor.
Şair Niyazi Kara beyle beraber birlikte aynı standa kitaplarınızı imzalıyorsunuz.
Evet, şair Niyazi Kara bey bu yıl kitap fuarına ilk kitabı olan “ Çeşm, Katreden Ummana” adlı eseriyle katıldı, çokta ilgi gördü. Kendisi modern çağın Maraşlı “Karacoğlanı” gözüyle gördüğüm Niyazi Kara’nın çok güzel eserlere imza atacağına inanıyorum.
Fuarda ziyaretçileri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Fuar süresi içerisinde çok kıymetli misafirlerimiz bizleri ziyaret ettiler. Başta sayın valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir belediye başkanımız Sayın F.Mehmet Erkoç, Azerbaycan Millet vekili Ganire Paşayeva hanımefendi, Kipaş Eğitim Kurumları kurucu temsilcisi Sinem Öksüz hanımefendi, Kültür daire başkanımız Sayın Fethi Yanardağ, sayın Serdar Yakar, Sayın Ziver Çetinkaya, daire başkanlarımız bizi fuarda yalnız bırakmadılar.
Yazarlardan, Sinan Yağmur, Yaşar Alparslan, Bilal Özbay, İnci Okumuş hanımefendi ve ismini sayamadığım dostlarımızı standımızda ağırladık.
Basın dünyasından Sayın Mehmet Taş, S.Erdoğan Yılmaz, Aksu TV, Vuslat TV, Kerem Akçakale, TV proğramcısı Şeref Dere, ve Mustafa Alyaz, gibi medya mensupları bizleri ziyaretleri ile mutlu ettiler. Sağ olun sizlerde “marasgundem.com” internet haber sitesi olarak bizleri yalnız bırakmadınız, teşekkür ediyoruz.
Bu yoğunlukta bize ayırdığınız zaman için, sizlere bizlerde çok teşekkür ediyoruz. İnşallah 3. Kitap fuarımızda yeni eserlerinizle buluşmak ümidiyle