Güreş Türk Milletinin ata sporudur. Ben güreş tutmadım. Ama benim rahmetli babam “köy düğünlerinde” sürekli güreş tutan birisiymiş.
Güreş’i çok severim. Cazgırlar, davulcular, hakemler ve vatandaşların heyecanlı tavırları, pehlivanların tanıtımı yapılırken anlatılan hikayeler her zaman ilgimi çekmiş ve beni büyelemiştir.
Bu yıl içinde art arda yapılan Dereköy ve Boyalı güreşlerine katılamadım ancak takip ettim.
Bekir Doğan bey Boyalı güreşlerine gitti. Hatta bir gece önceden giderek o bölgenin insanlarıyla sohbet etti. İzlenimlerini sitemizde yazdı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı her iki güreş festivalini de anlamlandırdı.
Her iki festival, turnuva, güreş müsabakaları adına ne derseniz deyiniz ana teması önemliydi.
Her iki turnuva için “Depremde şehit olan güreşçilerimizin anısı” için tertip edildi diye açıklama yapıldı.
2014 yılında ilk Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana güreş ve güreşçileri destekleyen Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür ediyorum.
6 Şubat depremi sonrasında “hayat her şeye rağmen devam ediyor” Deprem travmasından bir an önce kurtulmalı ve şehrimizi yeniden ihya ve inşa etmek için kolları sıvamalıydık.
Bu açıdan “moral değer” olarak bu tür etkinlikleri destekliyorum. Yapılması taraftarıyım.
Acılarımızı unutmayalım. Depremi unutturmayalım. Tamam da güzel kardeşim ne diyorsun sen; “yaşarken ölmeyi mi tercih edelim?” Kimi sosyal medya kalemşörleri meselenin ilerisini geresini düşünmeden bunların ne gereği vardı? Şimdi sırası mıydı? Diye yazmaktalar. Onlara diyorum ki; ileride oynayın, gölge etmeyin ihsan istemiyoruz.
Değerli okurlar “ölenle ölünmüyor” hayat devam ediyor. Bu şehri yeniden ayağa kaldıracak olan yine bizleriz. Onun için birbirimizi eleştirmekten daha çok güç birliği yapmalıyız.
Yeniden ifade ediyorum, bu tür etkinlikler moral değerler açısından çok önemlidir. Belediye Başkanı Sayın Okay’ı ve emeği geçenleri kutluyorum. Teşekkürler Bertizli dostlar!...