“Ününe” değil “Ununa” iş yapmalıyız

.

Kahramanmaraş’ın sanayileşme sürecine eş bu meslekte geçirdiğim yıllar neredeyse.

Kahramanmaraş’ta çırçır işletmelerinin fabrikalaşma sürecini adım adım takip eden biri olarak, bu gün Kahramanmaraş’ta huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunda sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın çok büyük payı ve emeği var.

Kenar mahallede büyümüş bir olarak, yoksulluğu, fakirliği iliklerine kadar biz değilsek bile çevremiz yaşayarak büyüdük.

**

Dün Ticaret ve Sanayi Odamızın Meclis toplantısı vardı. Toplantıda Meclis Başkanı Sayın Hanefi Öksüz’ün kamuoyuna yansıyan açıklamalarını okudum duygulandım.

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Serdar Zabun’un Kahramanmaraş ekonomisi ve insanlarına yönelik söylediği güzel sözler beni mutlu etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 42’inci olağan Meclis toplantısının açılışında konuşan Hanefi Öksüz, ülkemizin yaşadığı terör olaylarına değinerek: “Ülkemiz üç yerde savaş veriyor. Suriye, Kuzey Irak ve ülkemizde PKK ile uğraşıyoruz. Bunlar büyük maliyetli şeyler. Çok şükür ki, ekonomimiz güçlü. Devletin bir borcu yok. Borcun, büyük bir kısmı özel sektörün. Ülkemizi ayakta tutan da özel sektör. Petrolü olan bir ülke değiliz. Tek artımız üretkenliği ile nam yapmış özel sektörümüz.  Ayrıca özel sektörden alınan vergiler ile yatırım yapıyoruz. Özel sektörün güçlü olması, çok kazanması devletin de aynı nispette kazanması demektir” dedi.

Bu moral ve kendilerine olan özgüven işadamlarımızda olduğu sürece ülkemiz her zorlukla başa çıkacaktır.

**

Yazı başlık konusu Hanefi Öksüz’ün yaptığı konuşma içinden seçtim. Bize düşen görev kavga değil, barış içinde üretim yapmak olmalıdır. Bu söz Kahramanmaraş’a ait bir sözdür.

O halde Kahramanmaraş’ın gelişmesi ve büyümesi için hepimize düşen görevler vardır.

Yolda yürürken yere atılan bir izmarit parçasını alıp çöpe atmakta bir sorumluluktur.

Şehrin yaşanılabilir olması için, şehirde yaşayanların refahının artırılması için mazeret üretmek, yokuşa sürmek yerine ben ne yapabilirime odaklanmalıyız.

Bu şehirde yaşayan her insan şehre küçük küçük dokunuşlar yapsa, şehir daha güzel ve sağlıklı gelişir.

Bina yapan müteahhit yaptığı binalara görsellik ve kalite noktasında küçük dokunuşlar yapsa, şehir beton yığını görüntüsünden kurtulur.

**

Beyler; bir işi yaparken Allah rızasını ön planda tutalım. Yaptığımız işin millete faydasını zararını hesap edelim. Seçilmişlerimizi sürekli eleştirmek yerine onları motive edici ifadeler ve üsluplar kullanalım. Bunları yaparken de eksiklik varsa da onları da konuşalım. Konuşurken de nezaketi elden bırakmayalım.

Kahramanmaraş’a bir çivi çakan, şehri geliştiren ve kalkındıran herkese sevgi ve muhabbet besliyorum.

Allah bu ülke için, insanlık için bir çivi çakandan razı olsun….

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri