Bu Pazar günü Ak Parti merkez ilçe ile ilçe Belediye Başkan aday adaylarının teşkilattaki durum ve konumları ile ilgili bir yoklama yapacak.
Ak Parti aday belirlerken ortaya koydugu kriterleri var.
Nedir bunlar;
Kamuoyu anketleri, Milletvekilleri, Teşkilatta ki pozisyonları ve Genel Merkez kanaati v.s.
Bilindigi gibi daha önce merkez ilçe dahil Afşin, Türkoglu, Göksun, Çaglayancerit ilçelerinde görev yapan mevcut Belediye Başkanları için bir yoklama yapıldı.
?Gizli oy, gizli tasnif!?
Kimin ne kadar oy aldıgı bizce bilinmiyor. Yani kamuoyunun bilgisi yok.
Yukarıda birden çok kriter olunca, sonuçlarında açıklanmamasının dogal oldugunu ifade edebilirim. (şahsi kanaatime göre ise kriter sonuçlarının tamamı kamuoyuna deklare edilmelidir)
10 ilçe de yaklaşık 1.298 kişinin 100 den fazla aday adayına oy verecegini dile getirecek olursak, temayül sonuçlarınında, sonucu oluşturma ve etkileme adına bir önemi oldugunu söyleyebiliriz. Tabii temayülde çok oy olanılması bir ismin aday olarak açıklanmasına da yetmiyor.
Bu seçim döneminde siyasi partilere mensup adayların ve aday adaylarının proje ortaya koymaları, ben gelirsem şunu şunu yapacagım tarzında açıklamaları gelecek dönem için iyi eserlerin ortaya çıkmasına katkı yapacak diye düşünüyorum.
Her şeye ragmen aday kim olarsa olsun, seçimi kim kazanırsa kazansın, kazananın Kahramanmaraş olmasını temenni ediyorum.
Bir önceki yazımda MHP alternatif olur mu diye sormuş ve önerilerimi ve düşüncelerimi ifade etmiştim.
Benim için degerli olan bir MHP li yetkiliden bir mail aldım. Mailde kimi yazdıklarıma katılmadıgını ifade etmiş. Ve benim tarafsızlıgımı yitirdigimi yazmış.
Işte bu taraf yada tarafsızlık fikrine katılmıyorum. MHP ile ilgili ve MHP adayları ile ilgili en çok haber ve yazayı biz yazıyoruz. Ve yazmaya da devam edecegiz. Biz MHP ile ilgili haber yaptıgımızda MHPli mi olduk?
Kahramanmaraşın gelişmemesinin en önemli sebeplerinden biri de böylesine hemen ?yazılanın bir tarafa çekilmesidir!?
Ben tarafım.
Benim tarafım Kahramanmaraşa bir çivi çakılmasıdır. Bu gün ak parti ve icraatlarını benim kadar mercek altına alan ve eleştiren kim var?
Bizler dogru bildigimiz yolda, dimdik yürüyoruz.
MHP ya da bir başka parti.
Partinin adı ne olursa olsun.
Kahramanmaraş için ter döken, emek veren her siyasetçiye, her siyasi görüşe sahip çıkar ve yanında oldugumuzu yazıp çizmekten, ifade etmekten de ne ürkeriz, ne de çekiniriz.
Dostluk noktasında yazdıklarına katılmam mümkün degildir. Mehmet Taş olarak, birine dostum dedigim zaman bu dostlukla mesleki ilişkileri ayrı tutar ve dostlugu mezara kadar sürdürmeye devam ederim.
MHP içinde kardeşim dedigim, agabeyim dedigim, dostum dedigim onca insan var. Ve bu insanlar benim prensiplerimi ve ilkelerimi de çok iyi bilirler.
Lütfen hem eleştirin bize yön gösterin diyorsunuz, yazdıgımız zamanda bize küsüyorsunuz. Kırılıyorsunuz. Bunda ben samimiyetsizlik görüyorum.
Bu Kahramanmaraş ne çektiyse ?riya ve yalakalıktan çekti!?
Ben 50 yaşına gelmiş bir insanım, bu güne kadar edinemedigim malı, mülkü ve makamı ne yapacagım. Gazeteci olarak da gelebildigim ve gelebilecegim en son yerdeyim.
Bana mail atan sevgili dostum, seninle ben mezara kadar dostluk kurdugumu sanıyordum. Eleştirilerine evet ve ama dostluk ve tarafsızlık noktasında hayır diyorum.
şimdi son günlerin moda deyimi, temayül ile ilgili sevgili kardeşim Ali Yalçının bana gönderdigi bir e.maili sizlerle paylaşmak istiyorum.
YOKLAMANIN TEMAYÜLÜ
Temayül...
Yoklama...
Alt alta gelince o işi ? yapma ? gibi bir ikazı çagrıştırıyor. Bu olumsuzlukta ?yoklamanın? payı büyüktür. Yoklasanız da bir şey yok anlaşılacagı gibi kararım degişmez katiyetini de bulabilirsiniz.
Fakat asıl duruş ? temayül ? kelimesinde gizli. Gizli diyorum, temayül iç merkezli bir harekettir. Dolayayısıyla sadece size özeldir. Yoklansa bir şey çıkar mı? Her zaman degil belki... O zaman ortaya meylim şu tarafa ancak temayülüm şu tarafa kayıyor garipligi çıkar.
Tekrar temayüle meylediyorum. Zaten temayüllerimize bir nazar etmek istedim. Içimizde dag gibi büyütüp dışta çok muhatap bulamayız diye ifade edemedigimiz meyillerimize..
Her insanının meyilleri vardır. Kendisine göre bir degeri de vardır. Başkasının bunu tendik etmeye hakkı yoktur. Fiiliyata geçene kadar. Aksiyon haline geçince toplumda farklı karşılıklar bulabilir. Öncelikle temayüllerimize, meylederken insana ve ona ait herşeye saygı çerçevesinde yaklaşmak bir erdemdir.
Bizim de Temayüllerimiz vardır. Yoklansa da yoklanmasa da...
Biz, bir ülke hayal ediyoruz. Insanlarının, demokrasinin bütün güzelliklerinden insan olmanın onurunu muhafaza ederek istifade ettigi.
Insanlarının birbirlerinden istifade etmek için adeta yarıştıgı, yardımcı olabilmek için sırada bekledigi, bütün bunlar yapılırken de hiçbir beklentiye girilmedigi bir toplum hayal ediyoruz.
Insanımızın ? bizim insanımız? olarak görülüp saygı gördügü, ülkenin menfaatine olan her güzelligin -kimin tarafından yapıldıgına bakılmaksızın- takdir edildigi bir ülke hayal ediyoruz.
Necip Fazılca bir yaklaşımla ? ikinci kim olacak? anlayışının her alanda hakim olup bütün dünyayla yarıştıgımız bir ülke bekliyoruz.
Neyse belki bu temayüllerimizi herkes biliyordur. Yoklamaya gerek yoktur. Yoklansa da ilgilenmeye gerek yoktur. Ilgilenilse de kayda degmez. Kayda degse de uygulanamaz, Uygulansa da getirisi yok. Getirisi olmadıgı için 5 yıllık planlara alamayız. Alsakta rafa kaldırırız. Ey Raf! Bizi rahatsız etme.
Bir de Yerel Temayülleri Yokluyorlar...
Kapalı temayül, kapalı zarf, kapalı tasnif, kapalı degerlendirme, kapalı karar. Açık ilan.
Çok net bir şekilde temayüller yansıyor. Temayülünüzü güzel ifade edin ki en yukarılarda görüşelim.
Acaba yoklamada ? var olmayanların / olamayanların ? temayülü nerede... Var olanların temayülü, olamayanları ne oranda yansıtıyor.
Olamayanların daha çok oldugu bir ortamda meyiller yeterince net yansıyabilecek mi ?
Sormazlar! Ancak temayüllerimizi sıralayalım.
şehrimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla istişareli bir şekilde çalışacak, iki kulak ve bir dilin hikmetlerini derince hissedecek, gücünü kollektif şuurdan alacak insanlar istiyoruz.
En büyük problemin egitim oldugu aşikardır. Insanımızın egitimi her kurumun ve her kişinin öncelikli vazifesidir. Bu konuda yapılan yatırımlar belki uzun yıllar sonra netice verir. Ancak garanti hedefe ulaşılır. Egitimi dert olarak gören birileri olmalı.
Koltugu hedef olarak görünler başka şey görebilirler mi bilemem. Fakat netice de bir gün bırakacagınız o oturak, hizmet edebilmek için bir araçtır. Kim onu amaç yerine koydu kaybetti. Bazen burada bazen ilerde.
Koltugu kazanıp dostalarını kaybeden insanlar, neleri kaybettiklerini anladıklarında çok geç olabilir. Dünya, insan varsa ve bize dostsa güzeldir. Aksi halde taştan ibarettir. Taşlardan lezzet alanların ihtimal yürekleri taşlaşmıştır.
Insanın sözlerinden yola çıkarak özlerindeki art niyeti aramak oldukça art niyetli bir düşüncedir. Bu tipler özlerini karartıkları için etrafa aydın bakamazlar. Insana insan olarak deger vermek maharettir.
Birlikte yaşamak zorunda oldugumuz insanları rakip olarak görmek ve meyiller netleştikten sonra da birlikte yaşamak zorunda olmak bir realite iken, kuramayacagımız köprüleri yıkmasak. Aksi halde çok masraflı işlere girmiş oluruz.
Bazı temayüller vardır ki sadece temayülleri ögrenmek için yapılır.
Bazı temayüller vardır ki sadece kendi düşündügümüzü tasdik ettirmek için yoklanır.
Bazı temeyüller vardır ki demokratik görünmek için yapılır.
Bazı temayüller vardır ki meyilli olanları rakip olmaktan çıkartmak için yapılır.
Bazı temayüller vardır ki meyilleri, temayül denizinde eritmek için yapılır.
Yoklayın...
Temayülleri.. ?
Ve iyi pazarlar!...