Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan ve Türkiye'nin önemli "karışık" ormanlarından biri sayılan Örümcek Ormanları, sonbaharın son günlerinde eşsiz bir görüntüye büründü.
Zirvelerindeki onlarca yaylasıyla özellikle yaz aylarında on binlerce kişinin içinden geçtiği Örümcek Ormanlarında sonbahar mevsiminin son günlerinde eşsiz manzaralar ortaya çıkıyor. İlçeye bağlı Yeşilköy köyü sınırları içerisinde bulunan ve bünyesinde bulundurduğu çok sayıdaki farklı ağaç türleri nedeniyle özellikle sonbahar mevsiminde sarı, kırmızı, kızıl, mor gibi renklere bürünen Örümcek Ormanları, Kürtün ilçe merkezinde 11 kilometre mesafede toplam 2 bin 630 dekarlık Tabiatı Koruma alanından oluşuyor.
Uzmanlar tarafından "Canlı ağaç müzesi" olarak nitelendirilen ladin, kayın, ceviz, kavak, orman gülü, yaban fındıkları, geniş yapraklı ağaçlar gibi çok sayıda ağaç çeşidi bulunan ve Türkiye'nin önemli "karışık" ormanlarından biri sayılan Örümcek Ormanlarında ki anıt ladinlerin en büyüğü 61,5 metre boyunda 1,54 metre çapında, anıt köknarların en büyüğü ise 58,5 metre boyunca, 1,80 metre çapında.
BOYU 70 METREYE ULAŞAN GÖKNAR VE LADİN AĞAÇLARI YER ALIYOR
Derin bir vadide yer alan ve denizden yüksekliği bin 150 metreden bin 600 metreye kadar olan bölgede kendi türünün ulaşabileceği maksimum çap ve boy sınırının üzerinde ortalama 420 yaş civarında ender rastlanır boyu 70 metreye ulaşan göknar ve ladin ağaçları yer alıyor.
1998 yılında tescillenen Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanı bitişiğinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı ise ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunuyor. Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde yer alan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi'nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla yürüyüş yolu, köprü ve diğer tesisler yapılmıştı.
Suyun doğal olarak 15 metre yükseklikten düştüğü ve düşü sırasında su damlacıklarının etrafa yağmur etkisi yapması sonucu enfes bir ambiyans oluşturan şelaleye 150 metrelik yürüyüş yoluyla ulaşılıyor.