Bursa Hayvanat Bahçesinde gelişim testi için aç bırakılan aslanlar, 3 metrelik ağaçlar üzerine saklanan etleri elleriyle koymuş gibi buldu.
Yaklaşık 206 bin metrekare alan üzerinde 1000'e yakın hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi'nde barınan aslan, kurt, ayı, leopar ve babun maymunları, belirli dönemlerde gıda ve davranış zenginleştirme programına tabi tutuluyor. Doğada zamanlarının büyük bir kısmını yiyecek bulmak, yuva yapmak ve kendi hakimiyet alanlarını korumak için geçiren yaban hayvanları, hayvanat bahçesinde alanında uzman veteriner hekim, biyolog ve ziraat mühendisleri tarafından besin değerleri tek tek hesaplanan gıdalarla besleniyor. Yiyecek bulma noktasında hiçbir zorluk yaşamayan bu nedenle de yaban hayatı davranışlarından uzaklaşan bu hayvanlar, psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla belirli dönemlerde "doğal yaşam testlerine" tabi tutuluyor.
AV ZAMANI
Beslenme konusunda hiçbir zorlukla karşılaşmadıkları için günün bir bölümünü dinlenerek geçiren aslanlar, beslenme ve davranış zenginleştirme programında hareketli görüntüler oluşturdu. Aslanlar kafeslerindeyken görevliler tarafından parçalanan etler 3 metrelik ağaçların üzerlerine saklandı. Aslanlar, kafeslerinden salınınca etleri koklayarak bulmak için harekete geçti. 3 metrelik ağaçlara büyük bir çeviklikle zıplayıp tek hamlede etleri alan aslanları izlemeye gelenler gördükleri manzara karşısında nefesleri kesildi. Bursa Hayvanat Bahçesi yetkilileri, aslanların yanı sıra babun maymunları, leopar, kurt ve ayılar için de benzer uygulamanın gerçekleştirildiğini, maksatlarının hayvanların psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirtti.