Altın yumurta sayesinde anne oluyor
Yedi yıllık evli olan Çetin çiftinin çocuk özlemi beş aşılama tedavisinden sonra ilk tüp bebek denemesinde son buldu. İzmir’de yaşayan çift, İstanbul’da gördükleri tedavi sonucunda ‘altın yumurta’ sayesinde müjdeli haberi aldı
İzmir’de yaşayan yedi yıllık evli Işıl(30)-Erkan(33) Çetin çiftinin bebek sahibi olabilmek için gitmedikleri doktor kalmadı. Açıklanamayan kısırlık tanısı ile altı yılda tam beş kez aşılama tedavisi gören Çetin çifti, bir türlü anne-baba olamıyordu. İzmir’in hemen hemen tüm hastanelerinde çeşitli tedaviler uygulanmakla beraber sonuç hep olumsuzdu. Bir gün Işıl Çetin, kayınvalidesi ile birlikte televizyonda Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir’i izledi. Ve o an karar verdi: “Evet, bizim de gideceğimiz doktor Op. Dr. Seval Taşdemir!” dedi. Hiç vakit kaybetmeden İzmir’den İstanbul’a Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi’ne geldiler.
POLİPLER ALINDI, BAĞIŞIKLIK AŞISI YAPILDI
Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, açıklanamayan kısırlık tanısının doğru olduğunu belirterek detaylı incelemeler yaptı. Ayrıca rahim içerisinde polipler vardı. Tüp bebek öncesinde histeroskopi ile yani kameralı sistemle rahim içerisindeki polipler alındı. Işıl Çetin’e tüp bebek tedavisi öncesinde üç ay boyunca bağışıklık aşısı tedavisi yapıldı. Sonrasında çift tüp bebek tedavisine alındı. Tüp bebek tedavisinde mikro enjeksiyon tekniği ve sperm seçiminde de mikroçip tekniği kullanıldı. Işıl Çetin’den elde edilen yumurtalardan bir tane sağlıklı yumurta (altın yumurta) elde edildi. Bu sağlıklı altın yumurta, eşinden elde edilen kaliteli spermle birleştirildi. Elde edilen sağlıklı embriyoya, anne rahmine yerleştirmeden önce embriyonun dış kabuğunun inceltilmesi yöntemi uygulandı, sonra transfer yapıldı. Heyecanlı bekleme süreci başladı.
11 HAFTALIK HAMİLE
Tam 10 gün sonra müjdeli haber aile ile paylaşıldı. Işıl Çetin hamileydi. Gitmedikleri doktor kalmayan ve beş kez başarısız aşılama deneyimi yaşamış olan aile yılın ilk günü aldıkları bu haberle sevinçten havalara uçtu. Genç yaşta evlenmelerine rağmen anne-baba olamayacakları korkusunu yaşayan Çetin çifti bebeklerini kucaklarına alacakları günü iple çekiyor. Şuan 11 haftalık hamile olan Işıl Çetin yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: “İstanbul’a geldiğimizde İzmir’de uygulanan tüm tedavilerin boşuna zaman kaybı olduğunu anladık ve üzüldük. Ama asla pes etmedik. 2017’nin ilk günü müjdeli haberimizi aldık. Bizim hayattaki en büyük hediyemiz; 11 haftalık miniğimiz. Şimdi cinsiyetini öğrenmek için bekliyoruz. Yedi yıldır çocuk özlemi çekiyoruz; kız ya da erkek olması önemli değil, yeter ki sağlıklı bir çocuğumuz olsun. Tüm çocuk özlemi çeken aileler kesinlikle pes etmesinler, iyi doktor ve merkezi seçip anne-baba olmaktan asla vazgeçmesinler. Aile olmanın anlamını, önemini bebeğimizle birlikte artık çok daha iyi anlayabileceğiz. Bizim sevgilimiz; miniğimiz, bebeğimiz. Çok mutluyuz. Allah çocuğu olmayan herkese anne-baba olabilmeyi nasip etsin.”
OP. DR. SEVAL TAŞDEMİR: “AİLELERİN EN BÜYÜK AŞKLARI, ÇOCUKLARIDIR”
Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir ise tedavi sürecini şu sözlerle anlatıyor: “Hastamızın yaşı genç olduğu için avantajlıydı. Bize gelmeden önce beş kez aşılama tedavisi görmüştü. Ancak biz hem histeroskopi ile rahimdeki polipleri aldık, hem de bağışıklık aşısını yaptık. Sonrasında tüp bebek tedavisine aldık. Hastamız şu anda 11 haftalık hamile ve gebeliği sorunsuz bir şekilde sağlıkla devam ediyor. Hamilelik haberini verirken de, hamilelik sürecinde de biz de hastalarımız kadar heyecanlı oluyoruz. Bebeklerini sağlıkla kucaklarına alacakları günü bekliyoruz. Ailelerin en büyük aşkları, çocuklarıdır. Çocuk sevgisini yaşayamayan ailelere, ‘Asla pes etmeyin’ diyorum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.