BEDENSEL ENGELLİ AİLE HAYATA DÖRT ELLE SARILIYOR

BEDENSEL ENGELLİ AİLE HAYATA DÖRT ELLE SARILIYOR
Kahramanmaraş'ta doğuştan bedensel engelli çift, 10 yaşındaki down sendromlu çocuklarıyla "Bizim ayaklarımız engelli kafamız değil." diyerek yaşama dört elle sarılıyor

Kahramanmaraş'ta doğuştan bedensel engelli çift, down sendromlu çocuklarıyla yaşama dört elle sarılıp, mutluluklarıyla örnek oluyor.

Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde yaşayan Selami ve Senem Ardıç çifti, çocukları Serhat'ın doğumundan 3 ay sonra down sendromlu olduğunu öğrendi. Engelli çift, şu anda 10 yaşında olan evlatlarıyla "hiçbir engele takılmadan" yaşamlarını sürdürüyor.

Yürüyemeyen anne Ardıç, kendine göre dizayn ettiği evin mutfağında yemek hazırlayıp bulaşıkları yıkıyor. Ardıç, gelen misafirlerine kendi elleriyle çay servisi yapabilmekten mutlu oluyor. Çay tepsisini oturma odasına sürükleyerek götürse de bundan hiç üzüntü duymuyor.

 "HAYATA KÜSMESİNLER"

Senem Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellerine rağmen hayatın kendisini için kolay olduğunu söyledi.

Eşiyle birlikte bütün zorlukların üstesinden geldiklerini dile getiren Ardıç, "Bizim ayaklarımız engelli, kafamız değil." dedi.

Tüm ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabildiklerini, engellerinin mutlu ve huzurlu olmalarına engel oluşturmadığını vurgulayan Ardıç, şunları kaydetti:

"Mutfakta her şeyimi dört dörtlük yapıyorum. Bazlama da börek de yapıyorum. Eşim akülü sandalyeyle alışverişimi yapıyor. Her zaman çok mutluyum, her zaman da böyle mutlu olmak için çaba harcıyorum. Engelli arkadaşlarımıza hayata küsmemelerini tavsiye ediyorum. Ben hayata küsmediğim gibi eşimi de hayata bağladım. Annemin babamın vermediği imkanı devletimiz bana veriyor. Engelli maaşını alarak geçiniyoruz. Devletimden ve milletimden Allah razı olsun. Çok şükür bir ihtiyacımız da yok böyle yuvarlanıp gidiyoruz."

Down sendromlu oğlu Serhat'ın kendilerine bir armağan olduğunu dile getiren Ardıç, "Oğlumla Down Sendromu Derneği ilgileniyor. Dernek üyeleri bir program olduğunda götürüp ilgileniyorlar." dedi.

Selami Ardıç ise engellerinin "başlarının tacı" olduğunu, eşi ve çocuğuyla hayatı en güzel şekilde yaşamaya çalıştıklarını belirtti.

"ONLAR BİZİ TERAPİ ETTİ"

Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği Başkanı Zeynep Nur Yerhan da tüm bireyleri engelli olan ailenin mutluluklarının örnek alınması gerektiğini vurgulayarak, "Onları ziyarete geldiğimizde biz onları teselli edecekken, onlar bizi terapi ettiler. Bu ailenin bir engeli yok. Her şeyden mutluluk çıkarabilecek yapıları var." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.