GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KAHRAMANMARAŞ'TA BELGESEL ÇEKİYOR
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencileri Muhammet Cihat Kılıç, Hamza Ünal ve Mehmet Bulut, ''Kuvvacılar'' belgesel serisinin ilk bölümü olan Maraş Milli Mücadelesinin belgeselinin çekimlerine Kahramanmaraş'ta başladılar.
Kahramanmaraş'ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında, Milli Mücadelenin 100. yılına özel bir belgesel projesi hazırladıklarını dile getiren Belgesel programının senaristi ve sunucusu Muhammet Cihat Kılıç şunları söyledi:
''Türk Kurtuluş Savaşının ve Milli Mücadelesinin üzerinden yaklaşık bir asır geçti. Bu yüzyıl içerisinde ülkemiz ve milletimiz bir çok badire atlattı. Kıbrıs barış harekatı, 15 Temmuz Milli Direnişi, bunların başında geliyor. Ancak Türk'ün ateşle imtihanı olan bundan yüzyıl önceki Kurtuluş savaşımız bizim resmen varlık mücadelemizdi. Ve nihayetinde ulusal anlamda Mustafa Kemal Paşa; yerel ve bölgesel anlamda da Sütçü İmam, Yüzbaşı Kılıç Ali Bey, Aslan Bey, Senem Ayşe ve Rıdvan Hoca gibi nice Kahramanlar bu mücadeleyi verdiler. Bizlerin ise görevi bu şanlı mücadeleyi toplumumuza anlatmaktır.''
Asım'ın nesline yakışır bir gençlik olmak ümidiyle yola çıktıklarını belirten Kılıç, böyle bir projeye neden başlama kararı aldıklarını ve ilk neden Kahramanmaraş'ta başladıklarını şöyle aktardı:
''Nedeni gayet açık. Maraş, Kahramandır. Milli Mücadelede bağımsızlığını ilk elde eden şehrimizdir. Bu yüzden çekimlerimize ilk Kahramanmaraş'ta başlayarak Maraş'ın Milli Mücadelesini anlatmak istedik. Bununla birlikte Maraşlıların kendi memleketlerinin bağımsızlığını sağlamasından sonra tüm yurtta da Kurtuluş savaşına destek verdikleri bilinmektedir. Bizde Kahraman Maraşlıların Milli Mücadelede Maraş'ı kurtardıktan sonra Antep'e yönelip, orayı da müdafaa ettikleri gibi Kuvvacılar belgesel serimizin ikinci bölümü olarak Gaziantep'in Milli Mücadelede göstermiş olduğu direnişi çekmek istiyoruz.'' dedi.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE MARAŞI ANLATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Ulu Camii, Uzunoluk Hamamı, Kanlıdere, Kale, (eski) Amerikan Koleji gibi Maraş'ın milli mücadelede ki muhtelif yerlerinde çekimler gerçekleştiren ekibin yönetmeni Hamza Ünal ise şunları söyledi:
Milli hassasiyetlerimizin en hassas olduğu dönemde vatan, millet, ülkü ve inanç mücadelesinin en büyük örneği olan Kahramanmaraş halkının direnişini yansıtan, Kuvay-ı Milliye belgesel serisinin çekimlerine Kahramanmaraş'ta başladık. Bir kurtuluş destanı yazan dedelerimizin öykülerini belgesel filme çekmek bizlere nasip olduğu için mutluyuz. Arşiv Yapım olarak daha önce de başlıca Milli Mücadele dönemi hazırlık belgeseli, Kıbrıs Barış Harekatı, Dede Korkut belgeseli gibi Milli hassasiyetlerimize hitap eden belgeseller yaptık. Maraş Milli Mücadelesinin belgeselini de yapmak istedik. Bu gaye ile çekimlerimize Kahramanmaraş'ın muhtelif yerlerinde başladık. Görüntü yönetmenimiz Mehmet Bulut'un aynı zamanda Kahramanmaraşlı olması ve haliyle şehri iyi tanıması bizim güzel görüntüler almamıza vesile oldu. Çekimlerimiz seri bir şekilde devam ediyor. Maraş'ın 98. kurtuluş yıl dönümü olan 12 Şubat'a çekimlerimizi yetiştirmeye gayret ediyoruz. İnşallah yetiştirip, tarih severlerin beğenisine sunacağız. Tüm Kahraman Maraşlıların 98. Kurtuluş yıl dönümünü ekip olarak kutlarız. Ve çekimlerimizde göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü de teşekkür ederiz.'' dedi.
Ekibin yönetmeni Hamza Ünal; ayrıca Maraşlı meslektaşımız maraşgündem.com muhabirlerinden Gökhan Metin Bozokul'a da desteklerinden ötürü minnettarım diyerek sözlerine son verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.