KAHRAMANMARAŞ’TA KIŞLIK YİYECEKLER TEZGAHLARI SÜSLEDİ
Kahramanmaraş'ta kış mevsiminde tüketilen kışlık ürünler tezgahlardaki yerini aldı.
Kahramanmaraş'a özgü tarhana, pestil, pekmez ve ceviz gibi ürünler doğal ortamlarda yetiştirilip vatandaşların hizmetine sunuluyor. Kurutmalık patlıcan, biber, domates, bamya gibi ürünlerde esnafların rafında yerini almış durumda. Kışlık yiyecek yapamayan vatandaşlar da hazır almayı tercih ediyor. Kışlık yiyeceklerin, kalitesine ve doğallığına göre fiyatları değişiyor.
Kahramanmaraşlıların artık kışlık ürünler hazır alarak tükettiğini belirten esnaf Muzaffer İşbilir, "Kahramanmaraş'ın kış ürünleri hem doğal, hem de kalitelidir" dedi.
Bu işi 1974'den bu yana yaptıklarını belirten İşbilir, "Kahramanmaraşımızın ceviz, badem, üzüm, şıra, biber ve biber salçası, sumak ekşisi, nar ekşisi Kahramanmaraşımızın olmazsa olmaz ürünleridir. Vatandaşlarımız yaz geldiği zaman bunları temin ederler ki kışın rahat etmeleri için. Örneğin Kahramanmaraş'ın bir cevizi vardır dünyaca ünlü ve doğal kalitede bir üründür. Patlıcan, biber, acur, kabak bunlar bizim yöresel ürünlerimizdir. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız da bu ürünlerin artık hazırlarını tercih etmeye başladı" diye konuştu.
Yaz mevsiminde hazırladıkları ürünleri kış mevsiminde tükettiklerini belirten Orhan Ceviz ise, özellikle kuruluk biber ve patlıcan dolmasını tükettiğini söyledi. Ceviz, "Biz yazdan tarhanamızı yapar cevizimizi üzümlerimizi kuruturuz. Kabak kuruturuz, biber kuruturuz ve bunları kışın biber ve patlıcan dolması olarak tüketiriz. Kahramanmaraş halkı olarak dolmalara daha çok düşkünüz. Kış ayında kuru üzüm, pestil, ceviz ve diğer doğal ürünleri tüketiriz. Yazdan hazırladığımız ürünleri de kışın yeriz, sofralarımızdan da eksik olmaz" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.