KMTSO’DA ENDÜSTRİ 4.0 PANELİ YAPILDI

KMTSO’DA ENDÜSTRİ 4.0 PANELİ YAPILDI
KMTSO üyelerine yönelik eğitim programları yoğun şekilde devam ediyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) üyelerine yönelik eğitim programları yoğun şekilde devam ediyor. Bu kapsamda, Endüstri 4.0 ve robot teknolojileri konusunda şirketlerin kurumsal kapasitesini artırmak açısından çok önemli bir panel gerçekleştirildi.

KMTSO, güncel gelişmeler çerçevesinde özel sektörün bilgi alma kapasitesini güçlendiriyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan “Endüstri 4.0 Paneli” sanayi sektörlerinin üretim teknolojilerindeki değişime adaptasyonunu hedefliyor.

Endüstride robotlaşma hızla ilerliyor. İlk olarak, önde gelen endüstri kuruluşlarınca ağır iş gücü gerekli olan alanlarda ve riskli istasyonlarda robotların kullanılmasıyla başlayan süreç, rutin işlerde insandan daha verimli çalışan robotların yer almasıyla devam etti.  Yakın zamanda ise robotlar arası bağlantılar kurularak büyük verilere anlık ulaşım sağlandı. Bu da şirketlerin karar hız ve esnekliğini artırdı.

Günümüz teknolojisinde ise, sanayinin bir sonraki aşaması olarak düşünülen tekrarlı olmayan işlemleri yapabilecek, kendi kendine öğrenebilen yapay zeka ve yapay bilinç üzerinde çalışılıyor.

Bu gelişmelere ışık tutmak amacıyla, KMTSO’da düzenlenen 2 günlük “Endüstri 4.0 Paneli”nde, “Firmanız, daha rekabetçi, verimli, esnek ve hızlı olan endüstri geleceğinin ne kadar geçmişinde? Planladığınız makine teçhizat yatırımlarında geleceğe yönelik hangi özellikler olmalı? Tekrarlı işlemleri robotik sistemlere devredip, insan işgücünü kalite kontrol, araştırma ve geliştirme bölümlerinde kadrolaştırmanın katma değeri nedir? İşletmenizin mevcut durumu, endüstri 4.0’a ne kadar uyumlu” sorularına yanıt arandı.  

Panele konuşması olarak katılan Umut Akın “Robotlu Proses Teknolojileri” konusunda bilgi verirken, Ali Sami Gözükırmızı “Yapay Görme ve Robot Görme Teknolojileri” ve “Kamerada Endüstri 4.0 Uygulamaları”, Burak Örenel “Endüstri 4.0’a Geçiş Sürecinde İnnovatif Çözümler”, Tamer Bekiroğlu “Proses Otomasyonunda Sıcaklı Kontrolü ve Basınçlı Hava Şartlandırma”, Halil Karakelle “Endüstriyel Otomasyonda Yeni Trendler ve Endüstri 4.0’a Geçiş”  ve Fatih Arslan ise “Endüstri 4.0 Saha Yönetimi” başlıkları altında sunum yaptı.

Panel ile eş zamanlı olarak Oda fuayesinde yeni robotik teknolojilere yönelik ürünler de sergilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.