Odunkıran; “Kutuplaşmanın yanında yer almayacağım”

Odunkıran; “Kutuplaşmanın yanında yer almayacağım”
27 Mart 2017 tarihinde BBP İl Başkanlığına atanan Bilal Odunkıran basın toplantısı yaptı, iddialara cevap verdi. BBP'den istifa edenler bu gün bizim adımıza konuşuyor dedi.

BBP’de Genel Merkez’in EVET oyu kullanılması yönünde aldığı karar sonrasında Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok kentte teşkilat ile Genel merkez arasında görüş ayrılığı baş gösterdi. Genel Merkez kimi teşkilatları görevden aldı.

Bir süre önce Hasan Kızıldağ İl başkanlığına kongre ile gelmiş, ancak evrakları zamanında teslim etmediği için Genel merkez tarafından fesih duruma düştüğü ifade edilerek İl Başkanlığına Bilal Odunkıran Atandı.

Odunkıran geçtiğimiz gün Genel Başkan yardımcısı Remzi Çayır ve Haşim Yanar ile birlikte basın toplantısı yaparak iddialara cevap verdi.

İşte Ounkıran’ın açıklamaları: “27.03.2017 tarihinde Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş il başkanlığına genel merkez tarafından atanmış bulunmaktayım.

Son günlerde 16 Nisanda yapılacak referandumla ilgili genel merkezimizin açıklamış olduğu kararla alakalı sosyal medyada ve basında yer alan haberlerle alakalı olarak birkaç söz söylemek istiyorum.

Evetcilerin hayırcıları vatan haini olarak gördüğü Hayırcıların evetcileri vatan haini olarak gördüğü bir ortamdayız. Büyük Birlik Partisi il başkanlığına atanan Bilal Odunkıran olarak evetcilerde bizim kardeşlerimiz hayırcılarda bizim kardeşlerimizdir kutuplaştırmanın yanında yer almayacağım. Teşkilat içindeki arkadaşlarımızın kararları ne olursa olsun saygıyla karşılıyorum

Rahmetli şehit liderim ne diyordu

“Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gidecek ama siz akraba olarak komşu olarak kalacaksınız”

Onun için kimse kimseyi kırmasın.

Değerli arkadaşlar büyük birlik partisi kurumsal bir partidir yani yasalarla kurulmuş ve yasalarla denetlenen bir siyasi partidir

Türkiye’de yasal olarak 96 tane siyasi parti vardır bu siyasi partilerden bu gün seçim olsa sadece 9 tanesi seçimlere girme hakkını elde etmiştir neden 9 parti çünkü 9 parti yasaların belirlediği şartları yerine getirmiştir de ondan. Büyük Birlik Partisi de bu 9 partiden biridir

SEÇİM SONRASINDA EVRAKLAR SÜRESİ İÇİNDE TESLİM EDİLİR

Bu siyasi partilerin yasal olarak il ve ilçe teşkilatlarının dernekler masası tarafından evrakları alınarak yargıtaya gönderir hangi ilin teşkilatlanmasını tamamladığı yada tamamlamadığına Yargıtaydaki durumu belirler.

Yargıtay partilerin tüzüklerine bakarak siyasi partiler kanununa aykırılık varmıdır yok mudur durumuna bakarak teşkilatları evrak üzerinde denetler.

Yani son günlerde münfesih duruma düşen Hasan Kızıldağ arkadaşımız evraklarını vermediği için münfesih durumuna düşmüştür şöyleki 29. Ocak 2017 tarihinde kendisinin de katıldığı tüzük kurultayında değişen maddelerin içinde yer alan 34 cü maddede yer alan duruma göre münfesih duruma düşme sebebidir. Nedir maddemiz bakalım.

İL BAŞKANI VE İL YÖNETİM KURULLARI ÜYELİKLERİ’NİN SONA ERMESİ - İŞTEN EL ÇEKTİRME

Madde 34: İl Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği:

Ölüm, İstifa, Üyeliğin düşürülmesi, İşten el çektirme, hallerinde sona erer.

İl Başkanı’nın ölümü veya istifa etmesi halinde onun yerine İl Yönetim Kurulu kendi arasından gizli oyla yeni başkanı seçer.

İl Yönetim Kurulu üyelerinden birinin ölümü, istifası veya üyeliğinin düşürülmesi hallerinde en çok oyu almış olan yedek üye onun yerine geçer.

İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Disiplin Kurulu Üyeleri, Merkez Karar Yönetim Kurulu tarafından kısmen ya da tamamen aşağıdaki hallerin varlığı halinde işten el çektirilebilirler. Merkez Karar Yönetim Kurulu tarafından kısmen el çektirme halinde boşalan üyelerin yerine yedek üyeler geçerler. İl yönetimlerinin toptan istifası veya toptan işten el çektirilmesi halinde, Merkez Karar Yönetim Kurulu geçici yönetimi oluşturur ve 45 gün içerisinde yeni il kurullarının oluşturulması için İl Kurultayı’nı toplantıya çağırır. Sadece İl Başkanı’nın işten el çektirilmesi hallerinde İl Yönetim Kurulu kendi arasından gizli oyla yeni başkanı seçer. Bu halde İl Kurultayı’nın toplanması mecburiyeti yoktur. Merkez Karar Yönetim Kurulu işten el çektirme kararını üye tam sayısının üçte ikisinin çoğunluğu ile almak zorundadır.

İşten el çektirme sebebiyle toplanmak zorunda kalan İl Kurultayı, bu toplantıyı yeni delegeler seçilmemişse, eski delegelerle yapar.

Kısmen ya da tamamen işten el çektirmeyi gerekli kılan haller şunlardır:

Üst üste üç defa İl Yönetim Kurulu toplantısına İl Yönetim Kurulu’nca kabul edilecek haklı bir mazereti olmaksızın katılmayan üyenin üyeliği, İl Yönetim Kurulu’nun üye sayısının üçte iki çoğunluğu ile sona erdirilebilir. Bu karara karşı ilgilinin on gün içinde Merkez Karar Yönetim Kurulu nezdinde itiraz hakkı olup, Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun bu itiraz üzerine vereceği karar kesindir.

Üst üste iki defa toplanmayan veya toplandığı halde salt çoğunluğu sağlayamamış olan İl Yönetim Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu’nca üçte iki çoğunlukla tamamen işten el çektirilebilir.

PARTİLERİN TUTACAĞI DEFTERLER VARDIR

Siyasi Partiler Kanunu ve Tüzük gereğince tutulması gereken defter ve kayıtlar usulünce tutulmaması, muhasebe işlemlerinin yönetmeliğe göre yapılmaması, muhasebe evraklarının süresi içinde Genel Merkeze gönderilmemesi, kurullarda görevli üyeler için mülki amirlere bildirilmesi gereken bilgilerin süresi içinde bildirilmemesi, Parti Genel Merkezi’nden verilen talimatların kasten yerine getirilmemesi, ilçe teşkilatlarıyla gerekli ahenk ve çalışma ortamının sağlanamamış olması, uyarma dışında disiplin cezası almış olması, Parti İl Yöneticileri’nin ülke ve parti çıkarlarına sekte vuracak tutum, görüş ve davranışların içinde olmaları, gibi durumlarda ilgililer kısmen ya da tamamen işten el çektirilebilirler. Ancak, Merkez Karar Yönetim Kurulu kısmen ya da tamamen işten el çektirme imkânını baskı aracı olarak kullanamaz.

Merkez Karar Yönetim Kurulu yukarıda sayılan hallerin varlığı halinde re’sen ya da parti müfettişlerinin vereceği rapora istinaden işlem yapabilir. Denilmektedir.

Başka bir söylemede cevap verelim

Bu tüzüğe oy veren Kahramanmaraş genel merkez delegeleri boş ise tüzük oylaması ile ilgili usulsüzlükten bahsedilmektedir.

Değerli basın mensupları tüzük değişikliği kurultayı için oy kullanacak kişilerin listesi askıya çıktığı zamanda Hasan Kızıldağ arkadaşın evraklarını verme süresi henüz bitmemişti tarihleri araştırsın görecektir. Ben kongremi yaptım mazbatamı aldım demekle olmuyor bu işler. Kurumsallık gereği herkes görevini yapacak yoksa sonuçlarına katlanacak.

DÜN İSTİFA ETMİŞLERDİ BU GÜN KONUŞUYORLAR

Sayın basın mensupları

Yine sizlerin aracılığı ile bir çağrıda bulunmak istiyorum

Muhsin başkanın sağlığında Muhsin başkanın siyaset yapamadığını cemaatleşmesi tavsiyesinde bulunarak hem görevlerinden ardından partiden istifa edenlere diyorum ki gelin BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ genel merkezine müracaat edin ve partiye üye olun dışardan parti içine müdahale etmeyin.

Ayrıca başka bir parti kurma çabası olanlar kendi işinizle ve uğraşınızla meşgul olun BÜYÜK BİRLİK PARTİSİnden sizlere ekmek çıkmaz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.