TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİ KMTSO’DA BULUŞTU

TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİ KMTSO’DA BULUŞTU
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) otomotiv, sağlık, akaryakıt, taşımacılık, eğitim ve finans sektörleri Sektör Buluşmaları konulu toplantıda bir araya geldi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) otomotiv, sağlık, akaryakıt, taşımacılık, eğitim ve finans sektörleri Sektör Buluşmaları konulu toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11, 21, 22, 24, 25, 26 ve 27. meslek gruplarından oluşan ticaret ve hizmet sektörlerinden faaliyette bulunan üyeler katıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın dördüncü toplantısına, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Geleneksel halen gelen toplantılar ile üyelerin buluşması, birbirleriyle işbirliği ortamını geliştirmeleri ve KMTSO’nun çalışma konularının oluşturulmasına esas teşkil edecek görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ve somutlaştırılması hedefleniyor.

img_8593.jpg

“DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm üyeleriyle, imalat ve hizmet sektörleriyle, meslek komiteleriyle, meclisi ve yönetimiyle, kent ekonomisinin büyümesi, küresel rekabette, yatırım ve ticarette, daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışmaya devam ettiğini söyledi. Zabun şöyle konuştu: “Bu anlamda, özel sektörün taleplerini, şehrimizin ekonomik sorunlarını yetkili makamlara ve özellikle hükümet yetkililerine iletiyor, iş dünyası ile ilgili bakanlarımıza bürokratik ve teknik konularda sunumlar gerçekleştiriyoruz. Ankara’da ekonomi şûralarında ve ilimizde yapılan çalıştaylarda iş dünyasının taleplerini dile getirerek şehrin yeni yatırımlardan ve desteklerden azami ölçüde faydalanması için gayret sarf ediyoruz. Özel sektörün önünü açacak çalışmalarımızla, sektörel faaliyetlerimizle, Eximbank Bürosu, Tahkim ve Arabuluculuk Ofisi gibi yeni hizmet yelpazemizle üyelerimizin işlerini kolaylaştırmaya, daha yakın ve etkin bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret gösteriyoruz.”

img_8599.jpg

“REEL SEKTÖR ADINA POZİTİF SONUÇLAR ELDE EDİLMİŞTİR”

2017 yılında Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte birçok alanda çalışma yürüttüklerini ifade eden Zabun, “Hükümetimizle birlikte reel sektör adına pozitif sonuçlar elde edilmiştir. Ekonomiye yönelik tedbirlerden en önemlisi KGF kefaletinin artırılmasıdır. 250 milyar lira’ya kadar yeni kefalet hacmi oluşturularak finansal açıdan ekonomimiz ve özellikle KOBİ’lerimiz rahat bir nefes almıştır. Bu kaynaklar, üretim ve ihracat artışı ile büyümeye ciddi ölçüde katkı sağlamıştır. Kahramanmaraş’ta ise Hazine garantili bu kaynaktan 2 bin 575 firmamız yararlanarak 1,9 milyar lira kredi kullanmıştır. Böylece, şehrimizde çok önemli bir parasal genişleme ve buna bağlı üretim ve ticaret artışı oluşmuştur. Buna ilaveten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde odalarımızın ve borsalarımızın oluşturduğu Nefes Kredisi Projesi ile KOBİ’lerimizin acil ihtiyaçlarına çözüm üretilmiş, bu kaynak sayesinde 226 firmamız tarafından 20 milyon lira kredi kullanılarak ticari canlılığa önemli bir destek sağlanmıştır.

img_8631.jpg

“EKONOMİK TEDBİRLER ÜRETİM VE TİCARETE ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIRDI”

Büyük ölçekli teşvik programları, yatırım harcamaları için kurumlar vergisi indiriminin tam uygulanması, ihracat desteklerinin artırılması, ar-ge ve tasarım merkezlerinin desteklenmesi, e-ticaret sitelerine üyelik desteği, yeşil pasaport, Eximbank'ın sermayesinin artırılması, istihdama yönelik destekler, prim ödemelerine getirilen erteleme ekonomik tedbirler bazılarıdır ve bu tedbirler üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandırarak, çift haneli büyüme rakamlarının oluşmasında ciddi bir katkı sağlamıştır.”

img_8603.jpg

“MİLLİ MÜCADELE RUHUNU EKONOMİDE DE YAŞATIYORUZ”

Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin en güçlü sanayi kentleri arasında bulunduğuna dikkat çeken Zabun, 5 milyar dolar üretim, 2,3 milyar dolar dış ticaret, 150 bin kişilik istihdam ordusu ile kentin milli mücadele ruhunu ekonomide de yaşattığını söyledi. Zabun şöyle devam etti: “Bugün, bir arada olduğumuz otomotiv, sağlık, akaryakıt, taşımacılık, eğitim ve finans sektörleri şehrimizin ticari performansı bakımından çok önemli bir konuma sahiptir. Şehrimizin ekonomide daha üst sıralara yükselmesi adına bu sektörlerimizin gelişerek ticari potansiyelini artırması çok önemli. Sektörel işbirliği, yeni ve ortak girişimlerle büyük projelere imza atarak, güçlü marka ve lojistik destekle bu sektörlerdeki gücümüzü, başarımızı daha da yükseltmek mümkün. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör buluşmalarını bu amaçlarla düzenliyoruz. İş dünyamızın bir araya gelerek görüş alışverişini, işbirliği kabiliyetini pekiştirmesini hedefliyoruz. Burada hep birlikte sektörlerin sorunlarını, çözüm yollarını, geleceğe dair hedeflerini tartışıyoruz. Daha önce, birçok grupta bunu yaptık ve çok verimli bir çalışma olduğunu gördük.”

Konuşmaların ardından sektör temsilcileri söz alarak sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Toplantıda, özellikle akaryakıt istasyonu sahipleri, otomotiv yedek parça satıcıları, eğitim sektörü temsilcileri, lojistik ve taşımacılık faaliyeti gösteren şirketler, sigorta aracılık hizmeti veren kuruluşlar ile danışmanlık şirketleri yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm yolları aradı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.