ULUSLARARASI ANTİK ÇAĞDA MARAŞ SEMPOZYUMU SONA ERDİ

ULUSLARARASI ANTİK ÇAĞDA MARAŞ SEMPOZYUMU SONA ERDİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Antik Çağda Maraş Sempozyumu sona erdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Antik Çağda Maraş Sempozyumu sona erdi.

img_2970.jpg

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma 70 akademisyen konuşmacı olarak katılırken, sempozyumda 50 bildiri sunuldu.

Toplamda 5 oturum halinde gerçekleştirilen sempozyumun I.Oturumu Oturum Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan’ın başkanlığında Prof. Dr. Mehmet Özkarcı; “Geç Hitit Döneminden Günümüze Kadar Kahramanmaraş Kalesi”, Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Yrd. Doç. Dr. Oktay ÖZGÜL, Dr. Gökhan Kalmış;

img_2985-001.jpg

“KARAZ KÜLTÜRÜ’NÜN KAHRAMANMARAŞ VE ÇEVRESİNDEKİ YANSIMALARI”, PROF. DR. KAMİL LEVENT ZOROĞLU;

“Antik Çağ Mezar Resim ve Kabartmalarının Işığında Kahramanmaraş Kökenli Geç Hitit Mezar Stellerinin Yeri ve Önemi”, Prof. Dr. Hasan Bahar, Arş. Gör. Murat Turgut; “Kizzuwatna Bölgesinin Hitit Siyasal ve Dini Yaşantısına Bazı Etkileri”,Prof. Dr. Salih Çeçen, Prof. Dr. L. Gürkan Gökçek; “Asur Yazılı Kaynaklarında Maraş ve Etrafı” konularında bildirilerini sundular.

img_2958.jpg

Sempozyumun 2. Oturumu Prof. Dr. Alpaslan Ceylan başkanlığında; Prof. Dr. Remzi Yağcı: “Maraş Stellerin’in Yeni Hitit Sanatındaki Önemine İlişkin Bir Değerlendirme”, Doç. Dr. Halil Tekin: “Domuztepe Höyüğü: Kahramanmaraş’ta Bir Geç Neolitik Dönem (MÖ 7.000- 5.000) Köy Yerleşimi”, Yrd. Doç. Dr. Cevdet Merih Erek: “Kahramanmaraş’ın En Erken Yerleşimi: Direkli Mağarası”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak: “Antik Maraş /Andırın (Minnetpınarı) Toplumu Beslenme Yapısının Antropolojik Açıdan Ortaya Çıkartılması”, Yrd. Doç. Dr. İrfan Deniz Yaman: “Keçe Mağarası Kazıları”, Yrd. Doç. Dr. Bora Uysal: “Elbistan Ovasında Yer Alan Bir Hitit Yerleşmesi: Elbistan Karahöyük” konularında bildirilerini sundular.

img_2957.jpg

Sempozyumun 3. Oturumu oturum Başkanı Prof. Dr. Hasan Bahar başkanlığında; Prof. Dr. Sebahattin Bayram, Doç. Dr. Remzi Kuzuoğlu: “Çivi Yazılı Belgelere Göre M.Ö. 2. Binyıl’da Kahramanmaraş ve Çevresi”, Prof. Dr. İrfan Albayrak: “Kültepe Tabletlerine Göre Asur-Anadolu İlişkilerinde Hahhum Krallığı’nın Önemi”, Doç. Dr. Rukiye Akdoğan: “Kahramanmaraş'taki Mamma Şehri”, Yrd. Doç.Dr. İbrahim Üngör, Yrd. Doç.Dr.Yavuz Günaşdı, Dr. Ayşenur Morkoç: “Çivi Yazılı Kaynaklar Işığında Mezopotamya-Maraş İlişkileri”, Yrd. Doç. Dr. Ercüment Yıldırım: “Asur Kral Yıllıklarında Gurgum’a Yapılan Seferler”, Yrd. Doç. Dr. Nurgül Yıldırım: “Asur Krallarına Ait Kayıtlara Göre Bağımsız Geç Hitit Krallığından Asur Eyaletine Dönüşme Sürecinde Gurgum Krallığı ve Bu Krallığın Politik Etkinlik Alanı” konularında bildirilerini sundular.

img_2949-001.jpg

Sempozyumun 4. Oturumunda Prof. Dr. Kamil Levent Zoroğlu başkanlığında; Prof. Dr. Ekrem Memiş: “Ege Göçlerinden Sonra Maraş ve Çevresi”, Prof. Dr. Recai Tekoğlu: “Suriye-Anadolu Devletleri Çağında Gurgum Krallığının Siyasal ve Kültürel Çevresi”, Prof. Dr. Yusuf Kılıç: “Mamma Kralı Anum-Hirbi’nin Mektubunun Muhtevasının Siyasi ve Sosyal Açıdan Değerlendirilmesi”, Yrd. Doç. Dr. Akın Bingöl, Dr. Nezahat Ceylan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karageçi; “Anadolu-Pers İlişkilerinde Kahramanmaraş’ın Yeri ve Önemi”, Yrd. Doç. Dr. Sırrı Tiryaki: “M.Ö. I. BİNDE Kahramanmaraş’ın Sosyo-Politik Coğrafyası” , Yrd. Doç. Dr. Özden Ürkmez: “Marqašti/Maraş'ın Neo-Hitit Heykeltraşlığında Dinsel/Tanrısal Figürler” konularında bildirilerini sundular.

img_2995.jpg

Sempozyumun son oturumunda ise Prof. Dr. Mehmet Özkarcı başkanlığında katılımcılar sempozyumun değerlendirmesini yaptılar.

Sempozyumun sonunda bildiri sunan akademisyenlere katılım belgeleri, Düzenleme Kurulu üyelerine ise Teşekkür Plaketi takdimi yapıldı.

Sempozyum topluca hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

img_3019.jpgimg_3020.jpgimg_3029.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.