İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde rekor doluluk oranı
İstanbul Ticaret Üniversitesi, YKS 2020 sonuçlarında büyük başarı elde etti. Üniversite, bu sene kontenjanlarını büyük ölçüde arttırmasına rağmen yüzde 95,5 doluluk oranına ulaştı. Vakıf üniversitelerinin ortalama doluluk oranı ise yüzde 85,75 oldu. Devlet üniversitelerinin doluluk oranı ise yüzde 95,75 olurken İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bu oranla devlet üniversitelerinin oranını yakalaması dikkat çekti.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2001 yılında 73 öğrenci ile başladığı eğitim hayatının 20’nci yılında başarılarını katlayarak arttırdı. İstikrarlı bir şekilde büyüyen üniversite, bu yıl birçok bölümde kontenjan artışına gitti. Buna rağmen doluluk oranını 2019 yılına göre dört puan arttırdı. Üniversitenin ÖSTM tercih rehberinde yer alan 50 bölümünden sadece beşinde açık kontenjan kalırken diğerleri yüzde 100 doluluğa ulaştı.
Üniversitenin birçok bölümünün taban puanlarında da gözle görülür bir artış yaşandı. Hukuk Fakültesi ücretli bölümün puanı 336’dan 353’e; burslu bölümün puanı 412’den 430’a yükselirken Endüstri Mühendisliği burslu bölümün puanı ise 414’ten 437’ye çıktı.
Sonuçların açıklanmasından sonra üniversite personeline bir mektupla teşekkür eden İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bu başarının tüm personelin çabasının sonucu olduğunu belirterek “Personelimiz zaman engeline takılmadan, yeni usulleri de deneyerek, veli ve öğrencilerimizle sayısız yüz yüze, çevrimiçi ve telefonla görüşme trafiğini başarıyla yürüttüler; sayısız görsel ürettiler” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Oğurlu, gelecek yıllarda başarılarının artarak devam edeceğine inandığını belirterek üniversite personeline teşekkür etti.
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:
İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulmuş olup bünyesinde 6 fakülte (İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme, Hukuk, İletişim, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım), İngilizce Hazırlık Bölümü ve dört enstitü (Dış Ticaret, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Finans Enstitüsü) ile araştırma ve uygulama merkezleri yer almaktadır. Üniversite, 73 öğrenci ile başladığı eğitim-öğretim hayatına 9 bin öğrencisi ve 300’e yakın akademisyeni ile devam etmektedir.
İstanbul'da Sütlüce ve Küçükyalı’da konumlanan yerleşkelerinde bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel eğitimin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkânları bir aradadır. İngilizce eğitim yapılan bölüm sayısı sürekli artan üniversitede, tamamı İngilizce gerçekleşen beş bölümün yanı sıra 2014-2015 Akademik Yılı’nda 17 bölümde yüzde 30 İngilizce öğretime başlanmıştır.
Uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlerken imzalanan iş birliği anlaşmaları çerçevesinde hayat bulan Erasmus'la, öğrencilerinin ve akademisyenlerin uluslararası tecrübe kazanmalarına imkân sunulmaktadır. Akademik bilgi, birikim ve tecrübenin yanı sıra İstanbul Ticaret Odası’nın kurumsal desteğini de alarak büyüyen üniversite, öğrencilerine sadece uluslararası geçerliliği olan bir diploma değil, aynı zamanda şehrin içindeki kampüs hayatıyla, iş dünyasının network imkânlarıyla ve akademik yönlü tecrübenin buluştuğu eğitim ortamlarında standartları yüksek bir gelecek vaat ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.