Eşsiz Doğa Güzelliğiyle Başkonuş Yaylasında Eko Turizm başladı!

Kahramanmaraş’ın 1800 rakımlı Başkonuş Yaylasında yaz turizmi başladı.

Akdeniz’in saklı cenneti Başkonuş Yaylasında Eko Turizm eşliğinde yaz turizmi başladı.

KIZIL GEYİKLERİN YER ALDIĞI BAŞKONUŞ YAYLASI, BAYRAMDA 10 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Akdeniz Bölgesinin doğusunda bulunan Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesi sınırları dâhilinde Başkonuş Yaylası içerisinde, doğuda Yenicekale Mahallesinden başlayıp, batıya doğru Topçalı ve Suluyayla, Kuzeyinde Avgasır Mahallesi, güneyinde Rahmacılar ve Saygılı Mahallesi kalmaktadır.

Alanda toplamda 11.100 m.lik bir parkur yer alıyor. 2 adet yürüyüş parkuru, 1 adet bisiklet parkuru olmak üzere toplam 3 kısımdan oluşan EKO Turizm alanı, çevresindeki endemik bitki çeşitleri Meşe, kayın, gürgen, akçaağaç, ıhlamur, ceviz vb. yapraklı türlerin hâkim olduğu bir bitki örtüsüne sahip olmakla beraber bu bitki örtüsüne yükseklerde torosgöknarı ve sedir, alçak rakımda ise yine plantasyon ile gelen kızılçam ve karaçam türleri iştirak etmektedir.

Ağaççık ve çalı türlerinde ise, orman gülü, defne, kocayemiş, karayemiş vb. bulunmaktadır. Bölgeye yerli turistlerin yanı sıra Yabancı turistler de gelip kamp kuruyorlar. Kahramanmaraş ve bölgenin yaz mevsiminde soğuk hava deposu konumunda yer alan ve binlerce endemik bitkisiyle dikkat çeken Başkonuş Yaylası, ekoturizm yürüyüşü ile yeni rota haline geldi. Merkeze 55 kilometre uzaklıkta bulunan ekoturizm alanında, hem bölge halkını hem çevre illeri ve hem de yabancı turistleri cezbeden onlarca kültürel dinamik yer alıyor.Yayla içerisinde yer alan başta sümbül ve salep olmak üzere birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındırması; köknar, sedir, meşe ve ardıç ağaçlarından oluşan orman, rengarenk çiçekleri ve endemikbitkileriyle doğal yapısını korurken, geyikler ve kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Ekoturizm alanında yer alan 4.5 kilometrelik, yaklaşık bin 500 basamak merdivenle tırmanılan teras tepeye uzanan vatandaşlar, bin 850 rakımda doğa ile iç içe bulunmanın farkındalığını, çektikleri fotoğrafla ölümsüzleştiriyorlar. Bölgeye gelen turistler bungalov evler, çadır, karavan ve otellerde konaklıyorlar.

Başkonus Yaylası Genel Müdürü Mustafa İşbilir: Başkonuş yaylası Allah'ın bizlere bir lütfu. Eko turizm alanımızda yaklaşık 600 ahşap basamaktan oluşan eko turizm yürüyüş yolu mevcut. Yaylamızda yeşilin her tonu ve endemik bitkilerin birçoğu yer alıyor. Çocuklar için oyun alanları, modern hijyen bir lokanta ve ailelerin kahve yudumlayabilecekleri özel alanımız mevcut." Dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.