İşte Kahramanmaraş’ın gizli cenneti Yeşilgöz’ün mimarı!
Maraş Gündem TV’de, Gazeteci Mehmet Taş’ın hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Kahramanmaraşlı öğretmen Ökkeş Nergiz, Yeşilgöz’ün cennetten bir köşeye nasıl dönüştüğünü anlattı.
1990’lı yıllarda göl haricinde bölgede ağaç bulunmayan kıraç araziyi andıran Yeşilgöz’ün tahlil öğretmen Ökkeş Nergiz tayinin Yeşilgöz’e çıkmasıyla değişir.
Bir yandan öğretmenlik yaparken diğer yandan insanlık için faydalı bir ser bırakma arayışına giren fedakar öğretmen, göreve başlar başlamaz öğrenciler ve köylülerin yardımıyla Yeşilgöz çevresinde ağaçlandırma çalışması başlatır.
Öğrencileriyle yüzlerce fidan diken Ökkeş öğretmen, görev yaptığı 8 yılda dikilen fidanlara gözü gibi bakar ve günümüzden çok daha yeşil bir Yeşilgözü bölge halkına 1998 yılında armağan ederek bölgeden ayrılır.
Öğretmenler gününde katıldığı programda Yeşilgöz hatıralarını aktaran Ökkeş Nergiz, o yılları ve Yeşilgöz’ün dönüşüm sürecini şöyle anlattı;
“1991 yılında Tekir yeşil gözde öğretmenliğe başladım. Muhtar kemal demir imece usulü ile o sahanın etrafını çevirmişler, o yıllarda saha boş sadece yeşil göz vardı. Bende öğrencilerimle buranın ağaçlandırılmasına karar verdim.
Cuma günleri de köyün camiinine giderek münasip bir lisanla köyün gençleriyle birlikte kazma küreklerle yeşil göze gidip fidan yerleri kazdık. Daha sonra öğrencilerle, fidanları diktik. Dikerken de öğrencilerime bu ağaçların büyüyüp burada çocuklarıyla, torunlarıyla gezeceklerini söylerdim.
Ağaçları sulamak içinde bölgeye elektrik çektirdik. Okul namına abone aldık, pompayla fidanları sulardım. Diktiğimiz akasyalar birkaçyıl içinde büyüdü gitti. Oraya birde meydan yaptık düğünler ve güreşler için. Ağaçları sağlı sollu dikmiştik.
1998 yılına kadar oranın bakımını yaptık. O dönem Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a ilk gelişinde yeşil göze geldi, diktiğimiz ağaçların gölgesinde oturdular.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.