Kahramanmaraş 400 dekarlık lavanta bahçesiyle turizme kapı aralıyor!
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi’nde Belediye tarafından yaklaşık 400 dekarlık kıraç, kullanılamaz alan imar ve ihya edilerek, lavanta bahçesine dönüştürüldü.
Yaklaşık 3 yılda üretim meyvesini verdi ve bölge zengin bir Apiturizm alanına dönüştürüldü.
Afşin ilçesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi´nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi´nin ardından lavanta tarlalarıyla da turizme kapı aralıyor.
Afşin İlçesinin Sevin Mahallesi kırsalında 600 bin kök lavanta üretimi ile Türkiye’nin en büyük lavanta havzası oluşturuldu.
Tek parçada 400 dekarlık alana kurulan, güzel görüntüsü ve hoş kokusuyla insanları kendisine çeken lavanta tarlası, ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.
Evlenecek çiftler, mezun olan öğrenciler, doğum günlerini kutlayanlar ve hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler nedeniyle hasat öncesi hareketlilik yaşanan lavanta tarlaları, çekim merkezi haline geldi.
Çevre il ve ilçelere fide üreticisi konumuna gelen Afşin´deki lavanta sahasında oluşturulan tesiste belediye, lavantalardan "Efsus" markasıyla 11 çeşit kozmetik ürün de üretti.
Hem Eshab-ı Kehf Külliyesi hem de lavanta tarlalarıyla ilçede ekonomik gelirin yanında turizm için çekim alanı oluşturulması hedefleniyor.
Hedef ilçeye katma değer sağlamak. Ayrıca lavanta tarlasında Afşin Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülen proje kapsamında lavanta tarlasına "arı evi" kuruldu ve arılardan da yaklaşık 750 kilogram bal hasadı beklenmekte.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.