Kahramanmaraş İçin Yol Haritası belli oluyor! Dünya Çapında Uzmanlar Çözüm Üretecek!
Etkinlikte, Kahramanmaraş’ın yeniden yapılanması bilimsel bir perspektifle ele alınacak.
9 ÜLKEDEN 60 AKADEMİSYEN VE ŞEHİR PLANCISI BİR ARAYA GELECEK
Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, sempozyumun amacının Kahramanmaraş’ı ulusal ve uluslararası gündeme taşımak olduğunu belirterek, “Şehrimizin üçte biri yıkılmış durumda. Yeniden ihya ve yapılanma sürecinde daha teknik ve bilimsel adımların atılmasını hedefliyoruz” dedi.
DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN ÖNEMLİ İSİMLER KATILACAK
Sempozyuma 9 ülkeden 50 farklı konuşmacı katılacak. Barselona (İspanya), Londra (İngiltere), Fas, Lizbon (Portekiz), Paris (Fransa), Şanghay (Çin), Rotterdam (Hollanda), Tokyo (Japonya) ve New York’tan (ABD) gelen uzmanlar, mimarlık ve şehir planlama konularında sunumlar yapacak.
Türkiye’den ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Abdullah Gül Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nden akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterecek.
BİLİMSEL VE TEKNİK ADIMLARLA GELECEĞİN KAHRAMANMARAŞ’I ŞEKİLLENİYOR
Sempozyumda Kahramanmaraş’ın kentsel dönüşüm süreci masaya yatırılacak. Yeni bina teknikleri, dirençli kentlerin oluşturulması, sanayi alanlarının büyüme stratejileri ve enerji verimliliği gibi konular sekiz oturumda ele alınacak.
Sempozyumun ilk gününde, yerli ve yabancı akademisyenler için Kahramanmaraş’ta bir saha gezisi düzenlenecek. Katılımcılar, şehrin mevcut durumunu gözlemleyerek hazırladıkları akademik sunumlara katkı sağlayacak.
2050 PROJEKSİYONU VE ALTERNATİF KENT MODELLERİ TARTIŞILACAK
Sempozyum kapsamında ODTÜ’nün Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hazırladığı “Kahramanmaraş 2050 Projeksiyonu” çalışması da tanıtılacak. Bu projede, kentin gelecekte nasıl şekilleneceğine dair sekiz farklı senaryo geliştirildi. Ayrıca, Kahramanmaraş’ın mevcut kent merkezine alternatif planlama modelleri de sunulacak.
KENT HAFIZASI İÇİN VERİ HAVUZU OLUŞTURULACAK
Mimarlar Odası olarak Kahramanmaraş’ta bir veri havuzu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kaçamaz, “Kahramanmaraş hakkında internette yeterli veri bulunmuyor. Şehrin hafızasını korumak, akademisyenlerin ve kent yöneticilerinin çalışmalarına ışık tutmak için bir bilgi platformu oluşturmayı planlıyoruz” dedi.
BELEDİYELER VE STK’LARDAN BÜYÜK DESTEK
Sempozyum, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok sivil toplum kuruluşunun destekleriyle gerçekleştirilecek. Kaçamaz, yerel yönetimlerin kente dair ortak bir vizyon geliştirmesi açısından sempozyumun büyük önem taşıdığını vurguladı.
BASINA ÇAĞRI: SEMPOZYUMU YAKINDAN TAKİP EDİN
Kaçamaz, Kahramanmaraş’ta medya kuruluşlarının kentin gelişimiyle ilgili sorunları gündeme getirdiğini belirterek, basın mensuplarını sempozyumu yakından takip etmeye davet etti. “8 oturum boyunca şehirle ilgili önemli tartışmalar yapılacak ve soru-cevap bölümleri olacak. Hepinizi katkı sunmaya ve süreci izlemeye davet ediyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.