Kahramanmaraş Sanayisi Yıl Sonuna Kadar Ayağa Kalkacak!
Kır, belediyelerin yerinde dönüşüm ve tamir bakım için ruhsat vermeye başlamasının sanayinin yeniden ayağa kalkmasında önemli bir adım olduğunu ifade etti.
"ASRIN FELAKETİNİ EVİMİZDE YAŞADIK"
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde dizel servis hizmeti veren Sadi Kır, deprem sonrası sanayi esnafının yaşadığı zorlukları dile getirdi. “Asrın felaketini evimizde yaşadık,” diyen Kır, sanayi sitesindeki birçok iş yerinin yıkıldığını veya ağır hasar gördüğünü belirtti.
“Depremden bu yana konuyu sürekli olarak KMTSO Meclisi'nde, bakanlarımıza ve ilgili mercilere ilettim. Esnafımızın durumu her zaman gündemimizde oldu. 6 Şubat'ta yaşanan ağır deprem nedeniyle birçok iş yeri yıkıldı, ağır hasar aldı. Hızla ayağa kalkmak için valilik, sanayi teknoloji il müdürlüğü, büyükşehir belediyemiz, Dulkadiroğlu Belediyemiz ve Sanayi Kooperatifi yönetimi ellerinden geleni yapıyor,” dedi.
"ESNAFIMIZ ARAÇLARINDA TAMİR YAPARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR"
Sadi Kır, sanayi esnafının iş yerlerinin yıkılması nedeniyle zor durumda olduğunu vurguladı. “Bugün esnafımız hasarlı iş yerlerinde oturamıyor. Otomobiline koyduğu takımlarla dışarıda tamir yaparak ekmek parası kazanıyor. Biz de bir an önce toparlanıp, iş yerlerimizi kendimiz yaparak kısa sürede içine girmek istiyoruz,” diye konuştu.
YENİ İŞ YERLERİ İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILACAK
Kır, 4. etap iş yerlerinin yapımı için 30 Mayıs 2024 Perşembe günü kura çekimi yapılacağını belirtti. “Belediyelerimizin orta hasarlı ve ağır hasarlı binalarımıza tadilat ve yerinde dönüşüm ruhsatları vermeye başlamasıyla sanayimizde hızlı inşaat başladı. Yarın yeni iş yerleri için kura çekimi yapılacak ve esnafımız kendi iş yerlerini yaparak depremin izlerini daha hızlı silecek,” dedi.
"YIL SONUNA KADAR SANAYİMİZ AYAĞA KALKACAK"
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde tamir, bakım ve yerinde dönüşüm çalışmalarının yıl sonuna kadar süreceğini belirten Kır, “Yıl sonuna kadar büyük bölümü ayağa kalkar. Her esnafımızın yeri belli olacak. Bu işyerleri yapıldıkça esnafımız kendi dükkanlarına geçecek. Şu anda elli altmış tanesi hazır vaziyette. 2025 yılına daha mutlu olarak gireceğiz,” şeklinde konuştu.
TUSAŞ VE SANAYİ ÇEŞİTLİLİĞİ
Sadi Kır, Kahramanmaraş’ta sanayi çeşitliliğinin arttığını belirterek, “TUSAŞ’ın fabrika kurması ve özel sektörden parça alması güzel bir gelişme. Kahramanmaraş artık uçak parçası üreten bir il oluyor. Küçük Sanayi Sitesi'nde CNC tezgahı olan veya tornacı olup yeni makineler alan herkes TUSAŞ üretim yapabilecektir. Göknur Makine TUSAŞ parça üretimine başladı bile,” dedi.
KOOPERATİF SEÇİMLERİ
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi yapı kooperatifinin 27 Haziran 2024'te seçimleri olduğunu belirten Kır, mevcut yönetimin deprem sonrasında krizi iyi yönettiğini düşündüğünü söyledi. “Müjdat Bayazıt ve ekibi deprem sonrasında bu krizi iyi yönetti. Seçimlerde iki arkadaşımız daha aday oldu,” diyerek seçim sürecine dikkat çekti.
Kahramanmaraş sanayisinin yeniden ayağa kalkması için atılan adımlar ve yaşanan zorluklar, Sadi Kır’ın sözleriyle bir kez daha gözler önüne serildi. Deprem sonrası dönemde, sanayinin yeniden canlanması için yapılacak daha çok iş olduğu ve bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiği vurgulandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.