Geka’dan Kozmetik Destek
Türkiye’nin en zengin endemik bitki türüne sahip illerin başında gelen Muğla’da kozmetik ürünlerin değerlendirilmesi amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Merkezi/Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Nazan Demir ve ekibi tarafından hazırlanan proje Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından destekleniyor.
Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılında açılan “Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi” başlıklı proje çağrısına yapılan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünler Uygulama Ve Araştırma Merkezi Üretim Birimi” projesi GEKA tarafından 611 bin 890 TL destek sağlanacak
Proje imza töreninde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, “ Güney ege Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı kalkınma destek programlarından “Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi’ kapsamında Üniversitemiz “Kozmetik Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi” tarafından yapılan başvuru karşılığında kozmetik ürünler ve bitkisel üretim merkezi projemiz kabul edildi. Projeyi hazırlayan Prof. Dr. Nazan Demir hocamıza ve Prof. Dr. Yaşar Demir arkadaşımızı kutluyorum. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata beyi ve çalışma arkadaşlarını bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizdeki kozmetik ürünlerin araştırılması son derece önemli. Muğla bu konuda Türkiye’nin en zengin bitki örtüsüne sahip. Biz özellikle Yerkesik mahallesinde bulunan 25 dönüm arazi üzerinde bu projenin uygulamasını yapacağız. Bu konuda bize GEKA tarafından yaklaşık 600 bin TL dolayında bir destek ayrıldı. Üniversite olarak biz bu projenin arkasında duracağız. Yöremize önemli bir maddi destek sağlayacağını düşünüyoruz. Burası örnek bir tesis olacak” dedi.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise 2015 yılında yürüttükleri programlardan birisinin “Ortak Üretim Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi” idi. Bu kapsamda amacımız Güney Ege Bölgesinde üretimde verimin arttırılması. Özellikle ortak üretim ve ticaret alanlarında çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması, hizmet kalitesinin arttırılması idi. Bu kapsamda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemizin vermişi olduğu kozmetik ürünler ile ilgili proje bizim değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulundu. Bu proje bizim için de değerli. Değerli olması iki husustan kaynaklanıyor. Birincisi özellikle Muğla’nın iklim ve bitki örtüsü bakımından son derece uygun ve çalışma ortamının bulunması. Biz Muğla’daki potansiyelin harekete geçirilmesi için projeyi destek vermiş oluyoruz. Umuyorum bu proje ile birlikte Muğla’da bir sektör oluşur. İkinci önemli husus ise projenin sahibinin Üniversite olması. Böyle bir konuda Üniversitenin sahip olduğu bilgi ile araştırma altyapısı ile ancak Üniversite liderlik edebilirdi. İnşallah önümüzdeki süreçte özel sektör ile de daha güzel işbirliği gerçekleştiririz” dedi.
Projeyi hazırlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuarları Merkezi/Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Nazan Demir ise Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’a bugüne kadar ALM konusunda verdiği destekler için teşekkür etti. Demir, “Rektör hocamız Türkiye’de ilk doğal ürünleri çalışan hocalarımızdan birisidir. Projenin hazırlanması konusunda bizlere imkânlar ve destek verdi. Burada Muğla halkına da teşekküre etmek istiyorum. Çünkü Üniversite sanayi işbirliği ne kadar iyi ise, Üniversite-Halk işbirliği daha da iyidir. Muğla’nın köylü kadınları bana çiçek taşıdı, soğan taşıdı, bitki taşıdı, bildikleri her şeyi taşıdılar. Bu proje halkı da içine alıyor. Bir projenin başarıya ulaşması sadece ve sadece halkın size destek vermesi ile mümkün. Bu projemize halkımız da sahip çıktı. Dünyanın en büyük üçüncü sektörü olarak bilinen bu alanda Türkiye’nin söz sahibi olma şansını yakaladık” dedi.
Prof. Dr. Nazan Demir’in yürütücülüğünü yapacağı projeye ilişkin imza Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata arasında imzalandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.